Koncertarrangører efterlyser afklaring om restriktioner

22. december 2021
Koncertarrangører efterlyser afklaring om restriktioner

Foto: Arena Næstved

Med mindre end to uger til de nuværende restriktioner er sat til at blive løftet, står koncertarrangørerne fortsat i uvished om, hvordan de skal forholde sig i den kommende tid. Dansk Live efterlyser afklaring.

Koncertarrangørerne har mange spørgsmål til den kommende tid: Om og hvis de fortsat skal holde lukket, om de må åbne helt eller delvist med stående eller siddende publikum, og om hvor mange koncerter, der skal udskydes eller helt aflyses. Spørgsmål, som de endnu ikke har fået svar på med mindre end to uger til de nuværende restriktioner er sat til at blive løftet.

Uvished skaber problemer

Restriktionerne, der blandt andet indbefatter en tvangslukning af landets spille- og koncertsteder, blev fulgt af en række kompensationsordninger til de ramte aktører i kulturlivet. Alligevel er afklaring om, hvad der følger efter de nuværende restriktioner, afgørende for, at spillesteder og andre koncertarrangører økonomisk kan klare sig igennem endnu en nedlukning, mener Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live:

“Arrangørerne har desværre tidligere været i en lignende situation, og vi ved, at forberedelse er afgørende i dialogen med gæster, leverandører og optrædende artister. Vi håber og tror selvfølgelig på, at vi efter de nuværende restriktioner vender tilbage til normaltilstand, men alle bør have mulighed for at forberede sig på, hvad der sker, hvis smittesituationen ikke tillader en udfasning af restriktionerne”, siger har.

Svigtende billetsalg

Den store usikkerhed om de mange restriktioner i løbet af pandemien, resulterer også i svigtende billetsalg. Et problem, der går hånd i hånd med indførelsen af de nye restriktioner:

“Flere spillesteder oplever desværre, at publikum tøver med at købe billet til koncerter, der er sat til at finde sted på den anden side af restriktionerne. Billedet er meget forskelligt på tværs af landet, men mange steder er faldet i billetsalg ganske markant. Og det bliver kun værre med den nuværende situation. Det kalder helt overordnet på, at man fra politisk side tager behovet for en genopretningsindsats meget seriøst”, understreger Esben Marcher.

De nuværende restriktioner er sat til at ophøre den 16. januar.