Interview: Lær at reducere din klimapåvirkning på Efterårsseminaret

25. september 2019
Interview: Lær at reducere din klimapåvirkning på Efterårsseminaret

Mikkel Sander

Lørdag den 26. oktober besøger bæredygtighedsnørd, Mikkel Sander, Dansk Lives Efterårsseminar på Tøjhuset og Ungdommens Hus i Fredericia. Vi har talt med ham om, hvad der er i vente til workshoppen, ’Reducer din klimapåvirkning’.

Hvordan skaber vi størst mulig effekt af vores miljøarbejde, hvilke initiativer har størst effekt på klimaaftrykket, og hvordan kan vi opstille et CO2-regnskab for vores festival eller koncerter? Bæredygtighedsnørd, Mikkel Sander, der tidligere har arbejdet med bæredygtighed hos blandt andet Roskilde Festival og Wonderful Copenhagen, deler ud af sin viden og hjælper os videre med at finde ud af, hvordan vi i fællesskab kan mindske livemusikkens klimapåvirkning på workshoppen, ‘Reducer din klimapåvirkning’.

I workshoppens to dele vil Mikkel starte med at bringe deltagerne op i helikopterperspektivet og få prioriteret miljøarbejdet. I anden del vil fokus være på at finde løsninger på konkrete problemstillinger i fællesskab. For at få størst muligt udbytte af workshoppen, opfordres deltagerne til at medbringe nogle forbrugstal og data hjemmefra samt byde ind med konkrete problemstillinger.

Her fortæller Mikkel Sander om workshoppen:

Vil du starte med at fortælle kort om dig selv?

Jeg er bæredygtighedsnørd med specialistviden inden for events, turisme og mad. Hvis noget tænker “har jeg hørt det navn før?”, er det fordi jeg har været leder ni år på Forbrændingen i Albertslund, og arbejdet syv år på Roskilde Festival med bæredygtighed, så jeg skulle mene jeg kender livemusikverden ret godt.

Du besøger Dansk Lives Efterårsseminar i forbindelse med sporet, ‘Reducer din klimapåvirkning’. Hvad kommer du lidt mere konkret til at fortælle om?

Sporet bliver i to dele. I første del giver jeg min ufiltrerede holdninger til, hvorfor det er centralt at prioritere sit miljøarbejde, så det får størst mulig effekt. Derefter vil jeg introducere en simpel metode til at skabe overblik over klimapåvirkning – uanset om det er fra et spillested eller en festival. I andel del af sporet bliver det ikke så meget mig, der taler. Her skal deltagerne nemlig på banen for at finde løsninger på fælles udfordringer i fællesskab – det er jo det man har en brancheorganisation til, og det hele bliver med fokus på klimapåvirkning.

Er der noget deltagerne med fordel kan overveje, inden de deltager i ‘Reducer din klimapåvirkning’?

Jo flere data deltagerne kan have med om for eksempel affald, strømforbrug, mad og drikke, transport med videre, jo bedre overblik kan vi skabe over klimapåvirkningen fra netop deres spillested eller festival. Det vil aldrig blive helt præcist, og det er helt OK. Det handler ikke om 100% præcision, men om at skabe et overblik.

Hvad håber du deltagerne i ‘Reducer din klimapåvirkning’ vil tage med sig efter seminaret?

Jeg håber de vil få en fornyet indsigt i, hvor deres klimapåvirkning kommer fra, og hvordan de mest effektivt kan nedbringe den. Og så håber jeg, at deltagerne kan identificere nogle fælles problemstillinger og sammen tage de først skridt henimod at løse dem.

Dansk Lives Efterårsseminar finder sted på Tøjhuset og Ungdommens Hus i Fredericia den 25. og 26. oktober.

Læs mere om Efterårsseminaret og tilmeld dig her.