Interview: Lær at blive woke på Efterårsseminaret
8. oktober 2019
Ansvarlig for talentudvikling og diversitet, Alexander Rastén Rydbjerg
Lørdag den 26. oktober kan man starte dagen i selskab med projektkoordinator hos Dansk Live, Alexander Rastén, der inviterer deltagerne til en diskussion om mangfoldighed ud fra et personligt perspektiv. Vi har talt med Alexander om, hvad man kan forvente af workshoppen, ’Lær at blive WOKE’.
Er du woke nok til hverdag, eller ved du overhovedet hvad det indebærer? Hvor normbevidst er du, og hvor meget forholder du dig til din egen kønsidentitet? Projektkoordinator hos Dansk Live, Alexander Rastén, tager på denne refleksive workshop udgangspunkt i sjove involverende aktiviteter, der kan lære dig selv og din bevidstheds om egne privilegier at kende.
Her fortæller Alexander Rastén om, hvad man kan forvente af workshoppen, ’Lær at blive WOKE’:
Vil du starte med at fortælle kort om dig selv?
Jeg hedder Alexander Rastén Rydberg og er projektleder hos Dansk Live. Jeg arbejder primært med indsatsen, Diversitet og talentudvikling, hvor vi udvikler tiltag, der kan sikre en fremtidig mere mangfoldig musikbranche. Til dagligt studerer jeg Music Management på Rytmisk Konservatorium i København og driver, Lost Lands Festival, der præsenterer eksperimentel elektronisk musik og digital kunst.
Du er på Dansk Lives Efterårsseminar i forbindelse med workshoppen, ‘Lær at blive WOKE’. Hvad kommer den workshop mere konkret til at handle om?
At være woke er moderne slang for at være bevidst om sine privilegier. Derfor kommer workshoppen til at tage et personligt udgangspunkt i deltagernes egne oplevelser samt hverdagsrefleksioner om mangfoldighed. Det bliver en række refleksive aktiviteter, hvor vi diskuterer stereotyper, identitet og forandringer.
Er der noget deltagerne med fordel kan overveje, inden de deltager i ‘Lær at blive WOKE’?
Workshoppen kræver som udgangspunkt ikke de store forberedelser fra deltagerne. Man kan dog godt tænke over, hvad vil det sige at træde uden for normen, og om man selv har oplevet at føle sig ved siden af. Måske har man ligefrem nogle personlige erindringer, der er værd at give videre.
Hvad håber du deltagerne i ‘Lær at blive WOKE’ vil tage med sig efter seminaret?
Jeg håber at workshoppen kan være med til at skabe en mere pragmatisk og personlig tilgang til mangfoldighed. Det er vigtigt at mangfoldighed ikke altid forbindes med store politiske debatter, kvoter og krav. Mangfoldighed, privilegier og mangel på samme eksisterer først og fremmest som hverdagselement, på arbejdspladsen, på gaden og derhjemme.
‘Lær af blive WOKE’ finder sted fra lørdag den 26. oktober mellem 10.30 og 12.30 i Caféen.
Dansk Lives Efterårsseminar finder sted på Tøjhuset og Ungdommens Hus i Fredericia den 25. og 26. oktober. Læs mere om Efterårsseminaret og tilmeld dig her.