Interview: Få hjælp til fondssøgning på Efterårsseminaret

23. september 2021
Interview: Få hjælp til fondssøgning på Efterårsseminaret

Mikkel Sander, programansvarlig, Tuborgfondet

Lørdag den 30. oktober besøger Mikkel Sander, programansvarlig i Tuborgfondet, Dansk Lives Efterårsseminar i Aalborg og Nibe til oplæg og workshop om fondssøgning. Vi har talt med ham om, hvad der er i vente for deltagerne af sporet på Efterårsseminaret.

Når Efterårsseminaret rykker til Nibe Festival lørdag den 30. oktober, bliver det blandt andet med besøg fra Mikkel Sander, der er programansvarlig i Tuborgfondet. På programmet er der oplæg og efterfølgende mulighed for, at få en snak med Mikkel, hvor han blandt andet giver generelle råd, sparring og hjælp til fondssøgning og mulighederne for at søge støtte fra Tuborgfondet til musikprojekter med spillesteder og festivaler. Vi har talt med Mikkel om, hvad deltagerne af sporet om fondssøgning kan forvente.

Vil du kort fortælle lidt om dig selv og dit arbejde i Tuborgfondet?

Som programansvarlig i Tuborgfondet er jeg den første som har øjne på en ansøgning og følger så ansøgningen hele vejen til den får et afslag eller en bevilling. De større projekter følger jeg også løbende til de afsluttes. Derudover er det også min rolle at være i løbende dialog med potentielle ansøgere, som fx ved at tage til Dansk Lives Efterårsseminar. Jeg kommer selv fra musikkens verden og har været spillestedsleder i 9 år og arbejdet 7 år på Roskilde Festival som sustainability manager.

Du besøger Dansk Lives Efterårsseminar for at fortælle om fondssøgning. Kan du sætte nogle ord på, hvad du mere konkret kommer til at fortælle om?

Jeg kommer til at fortælle om Tuborgfondets målgruppe og indsatsområder. Særligt dykker jeg ned i fondets indsatsområde omkring vækstlaget i den rytmiske musik: hvad støtter vi, hvad støtter vi ikke, hvad vi lægger vægt på, og hvordan er processen for at søge enten Tuborgfondets drømmepulje, projektstøtte eller de midlertidige puljer, vi har fra tid til anden. Derudover giver jeg også nogle generelle gode råd til at søge fonde.

Du kommer også til at facilitere en workshop, hvor man kan få sparring og hjælp til ansøgning. Kan du nævne et par eksempler på, hvor man helt konkret kan få hjælp, hvis man sidder med et projekt, man gerne vil søge støtte til?

Efter mit oplæg kan deltagere, som har konkrete projekter de vil arbejde med eller søge penge til, få individuel sparring og hjælp, så det bliver ikke som sådan en workshop i plenum. Det kan fx være man er i tvivl om projektet falder inden for vores indsatsområder og uddelingspolitik eller man er i tvivl om hvad vi mener med et givent spørgsmål. Man må spørge om alt!

Hvad håber du deltagerne på sporet kommer til at tage med sig efter dit oplæg og workshop om fondssøgning?

Jeg håber deltagerne bliver klogere på hvad Tuborgfondets støtter. Derudover arbejder vi meget i Tuborgfondet med at være tilgængelige og møde vores ansøgere i øjenhøjde. Så jeg håber også at man kommer derfra og tænker: Det der med at søge fonde er ikke særlig svært og utilgængeligt.

Dansk Lives Efterårsseminar finder sted den 29. og 30. oktober i Aalborg og Nibe og er for medlemmer af Dansk Live.

Læs mere om Efterårsseminaret og tilmeld dig her.