Interview: “Der vil være fokus på, hvordan vi får genoplivet frivilligheden efter tre år med corona”

17. januar 2022
Interview: “Der vil være fokus på, hvordan vi får genoplivet frivilligheden efter tre år med corona”

Kamilla Roed, Head of volunteers & operations på COPENHELL

Frivillighed er et af de helt store temaer efter en lang periode med nedlukning, og det og meget andet, vil blandt andet være på programmet for årets forum for frivillighed. Vi har talt med Kamilla Roed fra COPENHELL, der er tovholder, om, dagsordenen for dagen.

På Medlemsforum, der finder sted online den 22. januar, griber vi på en række fagspecifikke fora fat i nogle af de mest aktuelle problemstillinger, koncertarrangørerne har fokus på lige nu. På forum for frivillighed skal der blandt andet diskuteres den lange periode med corona, der har skabt udfordringer for frivilligheden. Vi har talt med Kamilla Roed, der til daglig er Head of volunteers & operations på COPENHELL, men som også er tovholder på forum for frivillighed:

Du er tovholder for det forum, der handler om frivillighed. Hvad kommer især til at være på dagsordenen for deltagerne?

Der vil selvfølgelig være fokus på, hvordan vi får genoplivet frivilligheden efter snart tre år med corona. Om det er et spillested eller en festival, så har der været nedluk og store forandringer. Vi skal dele gode erfaringer og ideer med hinanden, så vi alle kommer tilbage til vores fulde potentiale.

Hvad synes du er det vigtigste ved at deltage på et forum med sine kollegaer på netop det område?

Når man har ansvar for frivillighed, er det ofte en stilling, hvor man arbejder med mange mennesker, men alene på det overordnede niveau. Til medlemsforum møder man ligesindede og kan drøfte problemstillinger med andre i samme båd som en selv. Samtidig kan der gives inspiration og hentes ideer med hjem til at videreudvikle frivilligheden hos en selv.

Hvad håber du deltagerne tager med sig efter forum for frivillighed?

Målet er både et internt fællesskab, men også en fælles vidensdeling. Der er aldrig én løsning, når det gælder frivilligheden, så det handler om at få inspiration og motivation til videreudvikling.

Hvad glæder du dig mest til ved dette års Medlemsforum?

At gense mine kollegaer fra andre spillesteder og festivaler! Vores forum er kun to år gammelt, så der kommer heldigvis nye ansigter til hvert år.

Læs mere om Medlemsforum og tilmeld dig her.