Hvorfor skal du have medietræning? Arrangører giver dig svaret

28. august 2023
Hvorfor skal du have medietræning? Arrangører giver dig svaret

Benjamin Elberth

Kom på kursus i medietræning og kunsten at udtale dig til pressen, når Dansk Live i samarbejde med kommunikationsrådgiver, Benjamin Elberth, inviterer til kursus i november i henholdsvis København og Aarhus. Vi har talt med tidligere kursusdeltagere om, hvad de har lært af kurset, og hvorfor de anbefaler andre at deltage.

I november kan du få medietræning af en af Danmarks mest anerkendte og efterspurgte kommunikationsrådgivere, når kurset, Op På Ølkassen #2 med Benjamin Elberth løber af stablen. Kurset er relevant for talspersoner, kommunikationsansvarlige og kommunikationsmedarbejdere på festivaler eller koncert- og spillesteder, og vi har talt med tidligere kursusdeltagere om, hvad de har lært på kurset. 

Søren Gaden, Kommunikationschef, VEGA:

Hvad har du fået ud af at være på kursus i at være talsperson hos Benjamin Elberth?

Jeg har fået en række helt konkrete værktøjer til min kommunikation og et blik for, hvad det kræver at håndtere en krise på det kommunikative plan. Jeg fået et større mod i forhold til at lede min organisation igennem de større kriser, der eventuelt måtte komme, og jeg er helt personligt blevet bedre klædt på i forhold til at tale med medier og andre interessenter. Kurset er fyldt med konkrete redskaber og øvelser, som man kan gå direkte hjem og bruge videre af.

Hvorfor vil du anbefale andre at deltage på kurset?

Kurset er ekstremt konkret og øjeblikkeligt udbytterigt. Modsat mange kurser, der bygger på teorier, som oftest ikke forløses ind i den virkelighed, man i et travlt job vender tilbage til, går Elberth lige til stålet og dele sine tips, tricks og erfaringer, både i gode og dårlige cases, hvorpå man selv kastes direkte ud i praktiske øvelser, som gør, at man får stoffet ind under huden, hvor det bliver. Det betyder, at man ikke skal gemme sine noter i en mappe i et skab, hvor man aldrig finder dem igen, men at man får styrket sin praksis på en meget umiddelbar, håndgribelig og brugbar måde. Derfor mener jeg, at alle der arbejder med ekstern kommunikation vil kunne få udbytte af at deltage.

Katrine Haugaard, kommunikationsansvarlig, Fermaten

Hvad har du fået ud af at være på kursus i at være talsperson hos Benjamin Elberth?

Vi blev gevaldigt udfordret af Benjamin, men det var det hele værd. Det var ekstremt brugbart – og nervepirrende – at blive testet i at håndtere kommunikationen under kriser, men samtidigt lærte vi også mere om, hvordan vi i højere grad anvender kommunikationen til at fortælle den gode historie om netop vores spillested. Det var en rigtig god kombination.

Hvorfor vil du anbefale andre at deltage på kurset?

Når du er færdig med kurset, har du en god fornemmelse for, hvordan du skal agere som talsperson for din kulturinstitution. Både når der er grund til at fejre, og hvis en shitstorm rammer. De praktiske opgaver, den kompetente undervisning og sparring med gode kolleger fra branchen er dét, der gør, at du efter kurset har en udførlig plan for, hvad der skal ske, når du i diverse situationer skal op på ølkassen.

Jeppe Wojcik, Jelling Musikfestival

Hvad har du fået ud af at være på kursus i at være talsperson hos Benjamin Elberth?

Jeg kommer hjem med en større forståelse for mangler og potentialer i vores medietilstedeværelse og med værktøjskassen fuld af konkrete værktøjer til at styrke den eksterne kommunikation. Derudover blev vi tvunget ud på dybt vand i fiktive situationer, så vi bedre kan håndtere situationer, hvor festivallokummet brænder i virkeligheden.

Hvorfor vil du anbefale andre at deltage på kurset?

Det virkede inden kurset en anelse angstprovokerende at lade eksperter gennemtrawle vores krisekommunikation, men kurset var enormt fokuseret på at opbygge deltagernes evner, raffinere kommunikationsplaner og inspirere til nye, proaktive tilgange. For vores festival har kurset skærpet blikket for både branding og krisekommunikation, og jeg går desuden personligt fra kurset med styrkede, faglige kompetencer. Derudover får du nogle hyggelige, intense timer med branchekolleger og en unik chance for erfaringsudveksling på tværs af forskellige organisationer.

Peter Skoven, talsperson, Northside/Tinderbox

Hvad har du fået ud af at være på kursus i at være talsperson hos Benjamin Elberth?

Jeg har lært, at det er en ‘skill’, der kan læres, og en faglighed, man skal tage alvorligt. 

Hvorfor vil du anbefale andre at deltage på kurset?

Fordi man bliver mærkbart bedre under kurset. 

Sidste frist for tilmelding er torsdag den 19. oktober. 

Læs mere og tilmeld dig kurset her.

Se også Dansk Lives andre arrangementer her.