Hjælp på vej til spillesteder i genåbningperioden

27. januar 2022
Hjælp på vej til spillesteder i genåbningperioden

Foto: Kim Matthai Leland

Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Frie Grønne og Alternativet er nået til enighed om hjælpepaller, der blandt andet giver spillesteder økonomisk tryghed og mere tid til at åbne. Det melder Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Covid-19 skal ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Derfor løftes alle restriktioner den 1. februar 2022. Det er godt nyt, men sker dog kort varsel for de mange spillesteder, der hidtil har været ramt af restriktioner. Det imødekommer Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Frie Grønne og Alternativet nu med hjælpepakker til omstillingsperioden fra den 1. til den 15. februar. I denne periode vil man kunne betragte sig som nedlukket, hvis man ønsker, for at give mere tid til genåbningen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Omstillingsperioden gælder blandt andet for spillestedsordningen og arrangørordningen og vil gælde for de aktører, som lige nu er underlagt restriktioner, men som fra og med den 1. februar ikke længere er omfattet af restriktioner. Samtidig etableres en aktivitetspulje på 20 mio. kroner, så aktører, der aktuelt er underlagt restriktioner, men fra og med den 1. februar ikke længere er underlagt restriktioner, kan søge en aktivitetspulje i perioden den 1.-15. februar.

Der er også mulighed for at søge kompensationsordningerne for blandt andet faste omkostninger frem til og med den 28. februar. Som det fremgår i pressemeddelelsen, vil det sige, at en virksomhed, der på trods af genåbningen fortsat oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 procent, kan søge om kompensation.

Læs hele pressemeddelelsen fra Kulturministeriet her.