Guide til genåbning med siddende publikum

4. juni 2020
Guide til genåbning med siddende publikum

Foto: Thinkalike

Dansk Live har i samarbejde med en række koncertarrangører udarbejdet en guide, der skal gøre det nemmere for spillesteder og koncertarrangører, at få et overblik over de nye krav til genåbningen.

Efter omkring tre måneders nedlukning på grund af Covid-19 kan de danske kulturarrangører nu genåbne – dog med en række restriktioner. Det betyder også, at der igen må igangsættes koncertaktiviteter med op til 500 publikummer, så længe det sker for et siddende publikum.

For at komme godt i gang med genåbningen under de nye retningslinjer har Dansk Live i samarbejde med koncertarrangørerne udarbejdet en guide. Guiden har til formål at hjælpe spillesteder og koncertarrangører til at få overblik over de nye krav til genåbningen, og gennemgår en række relevante temaer som beregning af kapacitet og indretning, medarbejderforhold, billettering og visitation samt håndtering af kødannelse og barforhold. Afslutningsvis er der en oversigt til de relevante bekendtgørelser og retningslinjer mv.

Læs guiden her.

Guiden er udformet som eksempler ud fra relevante bekendtgørelser og myndighedernes retningslinjer med fremhævede relevante opmærksomhedspunkter og særlige problematikker, man som arrangør bør være opmærksom på ved genåbningen. Guiden er blevet til i samarbejde med RFexperience og Event Safety, som også kan bistå med yderligere rådgivning og konkret hjælp til genåbning, hvis der skulle være behov for det.
Spørgsmål eller kommentarer til guiden kan sendes til michael@dansklive.dk