Folketinget åbner for hjælpepakker

10. december 2021
Folketinget åbner for hjælpepakker

Foto: Christoffer Regild

På baggrund af de nye restriktioner, der træder i kraft i dag, har Folketinget vedtaget igen at åbne for kompensationsordninger.

Fra i dag kl. 16.00 træder et forsamlingsloft på 50 stående publikummer i kraft sammen med en række andre restriktioner. De nye restriktioner kommer til at ramme kultur- og erhvervslivet hårdt herunder livearrangørene, og derfor har regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Kristendemokraterne besluttet igen at åbne for en række kompensationsordninger.

Allerede kendte kompensationsordninger

Kompensationsordningerne, der åbnes, er ordninger kendt fra tidligere i coronakrisen herunder kompensation til tvangslukkede virksomheder, kompensationsordning for faste udgifter og genindførsel af arrangørordningen. Derudover etableres en ordning, som skal dække spillesteders aflysning, udskydelse eller væsentlig ændrede mindre indendørs arrangementer på mellem 51 og 349 stående tilskuere.

Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, mener de åbnede kompensationsordninger ser fornuftige ud, men savner mulighed for at søge aktivitetspulje og genopretningspulje:

“Det er glædeligt, at de mange arrangører, der nu endnu en gang bliver ramt af restriktioner, får hjælp. Det er altafgørende i denne kritiske tid. Jeg skal dog ikke lægge skjul på, at vi også gerne havde set en genindførsel af aktivitetspuljen. Situationen understreger selvfølgelig også behovet for en genopretningspulje, som vi har efterspurgt meget længe”, siger han og tilføjer, at han håber og forventer, at der også snart kommer afklaring om lønkompensation.

Læs mere om de nye restriktioner på coronasmitte.dk.

Læs mere om kompensationsordningerne på virksomhedsguiden.dk eller i pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet.