Flertal i Folketinget enige om hjælp til kulturinstitutioner med mere end 50% offentlig finansiering

8. april 2020
Flertal i Folketinget enige om hjælp til kulturinstitutioner med mere end 50% offentlig finansiering

Foto: Kim Matthai Leland

Kulturinstitutioner med mere end 50% i finansiering får nu en hjælpende hånd. Det meddeler Kulturministeriet, efter at kulturordførerne er nået til enighed om en ordninger, der tilfører 140 millioner til kulturlivet.

I går aftes annoncerede kulturministeriet, at der sammen med folketingets øvrige partier var opnået enighed om at inkludere flere kulturinstitutioner i de eksisterende hjælpepakker. Hjælpepakken inkluderer nu også de kulturinstitutioner, der modtager mere end 50% i offentlig finansiering. De kulturinstitutioner har ellers ikke tidligere været inkluderet i de hjælpepakker, der omfatter lønkompensation og kompensation for faste omkostninger.
Mange spillesteder oplever dog fortsat store tab som ikke er dækket af hjælpepakkerne. Det kan især mærkes hos især de store og de private spillesteder og kan i værste fald resultere i konkurser.

“Vi er naturligvis godt tilfreds med, at der nu er kommet vished omkring hjælp til de spillesteder der ikke har fået hjælp fra hjælpepakker indtil nu. Det giver ro hos disse spillesteder. For de store spillesteder, hvor den offentlig støtte udgør en central, men mindre del af finansieringen, er situationen dog stadig meget kritisk. Der er ingen hjælp til de store tab disse steder i omsætningen, og ligesom for mange andre brancher passer hjælpepakkerne ikke ind i en virkelighed med store sæsonudsving”, siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live.

Fra Dansk Lives side er håbet, at der også kommer blik for de arrangører der i øjeblikket ikke får den fornødne hjælp:

“De spillesteder der er hårdest ramt er centrale steder i det danske musikliv. Derfor arbejder vi naturligvis også for at der skal findes hjælp til disse,” slutter Esben Marcher.