Fem gode råd til et godt samarbejde med din lokale nyvalgte politiker

18. november 2021
Fem gode råd til et godt samarbejde med din lokale nyvalgte politiker

De nyvalgte kandidater til kommunal- og regionrådsvalgene er så småt på plads i deres nye roller som folkevalgte politikere, men hvordan får du et godt samarbejde med dine lokale nyvalgte politikere? Få fem gode råd her.

Det kan være en kunst at navigere i det politiske landskab og tale sin sag. Ikke mindst når nye kræfter kommer til. Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, giver her sine fem bedste råd til at skabe en god relation med de lokale politikere:

Invitér indenfor

Skab en god relation mellem dig, din organisation og de lokale politikere ved at invitere på besøg. Det er den første og mest oplagte måde at indlede et godt forhold, mener Esben Marcher:

“Et spillested eller en festival påvirker mange dele af et lokalsamfund, og derfor kan du starte med at sende en invitation til nye byrødder, og ikke kun dem, der sidder i kulturudvalget, selvom det kan virke mest oplagt”, siger han.

Hav tallene klar

Giv de lokale politikere de bedst mulige redskaber til at hjælpe dig ved at have så meget information som muligt klar, når du er i dialog med de nye byrødder:

“Tilbyd få, men centrale tal på din drift. Det kan for eksempel være antal gæster, hvor mange af dem, der kommer fra kommunen versus udenfor kommunen. Fortæl også, hvordan I håber jeres besøgstal udvikler sig, og hvad I gør for at arbejde for den udvikling. Jo bedre I klæder jeres lokale politikere på, jo bedre er de rustet til at arbejde for jer i byrådet eller kommunalbestyrelsen”, siger Esben Marcher.

Fortæl om jeres lokale samarbejdspartnere

Et spillested, festival eller koncertsted har stor betydning for de gæster, der kommer og ser koncerter, men spiller også en stor rolle for lokalsamfundet. Det understreger du ved at fortælle om jeres lokale samarbejdspartnere, mener Esben Marcher:

“Som koncertarrangør har du et nøjagtigt overblik over samarbejdet med lokale idrætsforeninger, øvelokaleforeninger osv. og I kender også detaljerne for jeres betydning for disse samarbejdspartnere. Det er langt fra sikkert, at kommunalbestyrelsesmedlemmer ser jeres store betydning for lokalsamfundet. Derfor at det jeres opgave at fortælle om samarbejderne og værdien af det. På den måde har de lokale politikere også øje for mere end jeres virke som koncertarrangør”, siger han.

Tag en snak om støttemodellerne

Som spillested, uanset hvilket slags spillested du er, er der meget at hente ved at tage en snak om støttemodellerne med de lokale politikere:
“Hvis I driver et spillested, er det oplagt at fortælle om støttemodellerne og forklare byrødderne, hvor privilegerede I er, at I har et spillested. Fortæl dem også, hvis I som honorarstøttet spillested drømmer om en dag at blive et regionalt- eller netværks- og genrespillested”, siger Esben Marcher.

Beskriv jeres betydning for det lokale musikliv

Som koncertarrangør spiller du en stor rolle for det lokale musikliv, og det er også vigtigt at nævne for de lokale politikere, mener Esben Marcher:

“Det er en god idé at fortælle om, hvordan I hjælper det lokale musikliv og samler de unge om musikken. De positive effekter ved netop det er nærmest uendelige, og det er en god måde at demonstrere jeres rolle som mere end et koncertsted”, siger han.

Find mere info om de nyvalgte lokale politikere her.

Find flere gode råd til dialogen med beslutningstagere i tidligere interviews med Mona Juul, MF, Det Konservative Folkeparti, og Kathrine Olldag, MF, Radikale Venstre.