Farvel til restriktioner: Spillestederne kan åbne igen

26. januar 2022
Farvel til restriktioner: Spillestederne kan åbne igen

Foto: Kim Matthai Leland

Covid-19 er efter 5. feb ikke længere en samfundskritisk sygdom, og en lang række restriktioner bortfalder ved indgangen til februar herunder forsamlingsloftet for stående publikum. Det meddeler statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde.

På baggrund af anbefalinger fra Epidemikommissionen er Folketingets Epidemiudvalg blevet enige om at løfte næsten alle restriktioner. Endvidere har Epidemikommissionen også anbefalet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. En anbefaling Epidemiudvalget har valgt at følge. Det meddeler statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften.

Dermed kan landets spillesteder igen kan åbne dørene for et stående publikum, uden restriktioner. Ifølge Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, er det en glædens dag for de danske spillesteder og den danske koncertbranche, og han glæder sig personligt til, at normaliteten igen indfinder sig hos de danske livearrangører:

“Normal er i det her tilfælde godt. Koncertbranchen har været helt utroligt meget igennem med store op- og nedture i løbet af de seneste to år, og jeg er bare helt vildt glad og lettet over den her melding. Jeg tror de færreste af os turde håbe på det her allerede nu. Nu skal vi sætte alt ind for at få arrangørerne godt fra start, så vi kan komme ud og nyde livemusikken igen”, siger han.

Stort arbejde venter arrangørerne

Alligevel er der dog trods den gode nyhed dog et enkelt skår i glæden for Esben Marcher. Den lange periode med nedlukning og restriktioner for festivaler og spillesteder, har haft store konsekvenser, og der venter et stort genopbygningsarbejde for arrangørerne. Her peger han på behovet for en genopretningspulje for livearrangørerne:

“Livebranchen er blandt de allerhårdest ramte af coronapandemien. Spillestederne var de første, der blev lukket ned, og de sidste, der åbner. Vi kan glæde os til at tage på festival til sommer, men de har altså også været lukket i to år. Bare fordi restriktioner løftes, betyder det ikke, at alt er fryd og gammen hos arrangørerne. Det er tværtimod nu det hårde arbejde begynder”, siger han.

De sidste restriktioner er løftet fra den 1. februar, og fra den 5. februar er covid-19 ikke længere en samfundskritisk sygdom.

Læs mere på coronasmitte.dk.