Få overblik over program for frivillighed på Dansk Lives Efterårsseminar

30. september 2022
Få overblik over program for frivillighed på Dansk Lives Efterårsseminar

FERMATEN Foto: Karsten Wind

Lørdagens program har frivillighed i højsædet, når Dansk Lives Efterårsseminar finder sted den 28. og 29. oktober på BASTIONEN i Nyborg. Få overblik over de programpunkter, der lørdag stiller skarpt på frivillighed. 

Arbejdet med, rekruttering og motivation af de frivillige er særligt højt på dagsordenen lige nu hos mange festivaler og spillesteder. Derfor sætter Dansk Live frivillighed i højsædet på lørdagens program for Dansk Lives Efterårsseminar, når medlemmerne samles den 28. og 29. oktober på BASTIONEN i Nyborg. 

Lørdagens program begynder efter fælles velkomst med en drøftelse af, hvad der driver og motiverer nye, progressive arrangører fra den fynske undergrund. Her vil områder som frivillighed og motivation også blive berørt. 

Ekspertpanel om frivillighed

Herefter er der paneldebat med særligt fokus på frivillighed. Dansk Live har inviteret tre eksperter inden for frivillighed til at diskutere aktuelle tendenser på området. Andre emner såsom arrangørernes rolle i forhold til mobilisering og motivation af frivillige vil også blive diskuteret. I panelet sidder Helle Hygum Espersen, chefanalytiker i VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for velfærd, Jonas Hedegaard, organisationskonsulent og erhvervs-ph.d. hos Roskilde Festival og Malthe Lindholm Sørensen, analysekonsulent hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Debatten modereres af Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live. 

Efterfølgende vil RESTAGE, der er Dansk Lives samarbejde med Mino Danmark, sammen med en række kulturaktører, tage scenen. Her vil der sammen med en række andre emner blive diskuteret diversitet hos de frivillige på de danske festivaler og spillesteder og udvikling af frivilligfællesskaber. 

Frivillighed på festivaler og hos helårsarrangører

På den anden side af frokost vil der på to af fire sideløbende spor være særligt fokus på frivillighed. På sporet, der har fokus på frivillighed på festivaler, vil det være muligt at deltage i workshop faciliteret af HR-chef og strategisk leder af frivillighed i Muskelsvindfonden herunder Grøn og Cirkus Summarum, Gitte Valentin. 

Samtidig vil der være spor med fokus på frivillighed hos helårsarrangører. Her vil Malthe Lindholm Sørensen, der er analysekonsulent hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde, facilitere en workshop for spillesteder og andre helårsarrangører med særligt fokus på rekruttering og fastholdelse af frivillige. 

Se hele programmet for Dansk Lives Efterårsseminar og tilmeld dig her.

Dansk Lives Efterårsseminar er for medlemmer af Dansk Live. 

Dansk Lives Efterårsseminar præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.