Få inspiration til at udvide din målgruppe på Dansk Lives Efterårsseminar
9. august 2023
Jens Ole Hvid Amstrup
Som en del af et stort fokus på strategi og udvikling besøger Jens Ole Hvid Amstrup, spillestedsleder hos Maskinhallen, Det Musiske Hus og Arena Nord, Dansk Lives Efterårsseminar, når det finder sted den 6. og 7. oktober på Eksercerhuset i Fredericia. Temaet er strategisk udvikling af musikprogram- og profil. Vi har talt med Jens Ole Hvid Amstrup om, hvad der er i vente.
Som en del af et stort fokus på strategi og udvikling besøger Jens Ole Hvid Amstrup, spillestedsleder hos Maskinhallen, Det Musiske Hus og Arena Nord, Dansk Lives Efterårsseminar, når det finder sted den 6. og 7. oktober på Eksercerhuset i Fredericia. Jens Ole vil holde oplæg og facilitere workshop sammen med MC Hansen, ligeledes fra Maskinhallen, og Iben Stubgaard, sekretariatsleder hos Alive Festival. Her vil give deltagerne en introduktion til strategisk udvikling af musikprogram- og profil med afsæt i egne erfaringer. Vi har talt med Jens Ole Hvid Amstrup og bedt ham sætte nogle ord på, hvad der er i vente på Dansk Lives Efterårsseminar.
Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv?
Jeg har været på spillestedet siden 2014. Kommer egentlig fra kommunikationsbranchen hvor jeg har arbejdet med kampagner, organisationsudvikling og ledelsesprocesser. Men nogle år som selvstændig fik mig igen i retning af kulturlivet – hvor en kombination af min interesse for livemusikken og udvikling af mennesker og virksomheder var det, der passede godt ind i stillingen i den koncern, der blandt andet driver tre venues i Frederikshavn. Herunder Maskinhallen, som nu er hovedvenue for det regionalespillested.
Du holder oplæg og faciliterer workshop om strategisk udvikling af musikprogram og -profil. Kan du sætte lidt flere ord på, hvad der er i vente for deltagerne?
Konkret et mix mellem små historier og erfaringer fra Maskinhallen og den proces, vi har været igennem – og så dialog med de fremmødte – evt fokus på en 3-4 spørgmål/dilemmaer, der kan bruges som afsæt til snak og nye perspektiver. Jeg er selv meget nysgerrig på, hvordan dagligdagen er på andre venues ude i landet. Det er noget, jeg synes jeg får fokuseret alt for lidt på. Så jeg håber, at folk er villige til at lukke op og dele.
I har selv været igennem en stor omstrukturering i Maskinhallen, hvor I har ændret musikprofil, kommuniktionsform, lavet abonnementsordning osv. så den i højere grad rammer jeres målgruppe. Kan du fortælle lidt om jeres arbejde i den forbindelse?
Jeg har altid været så privilegeret at have udfordrende jobs, hvor jeg har kunnet forme både organisation og ydelser. Det kan jeg også på spillestedet. Og efter de første 3-4 år, kunne jeg mærke, at det var tid til at reflektere over indsatsen og skabe noget andet. Et par ting var afgørende i den forbindelse: 1. Publikums nye vaner, 2. Musikbranchens udvikling, 3. Lokalområdets forandring, 4. Samarbejde med nye aktører. Jeg vil prøve at dække så mange af mine overvejelser som muligt på seminaret, men det er jo også en proces – hvor en del af min metode er at forlade en idé hurtigt, hvis den ikke virker – og sætte noget nyt i stedet. Så jeg har ofte ikke svarene – eller gennemtænkt alt. Det er risikofyldt – men meget givende, når det lykkes. Og en af de ting, der har skabt en stor forandring hos mig, er helt klar vores abonnementsordning. Det er et Årskort – det giver adgang til alle koncerter i Maskinhallen til kr. 50,- pr. aften uanset førpris. Jeg har løbende 280-300 gæster, der har årskort. De er blevet fantastiske ambassadører for Maskinhallens program og ydelser.
Hvad har I fået ud af den omstrukturering?
Omtale lokalt og regionalt, mere energi internt i organisationen, nye samarbejdspartnere, stærkere relation til musikere, større mod på at skabe nye koncertformater, kontakt fra mennesker i lokalområdet, der har lyst til at være arrangører, nye frivillige i baren. Og en helt masse mere.
Hvad kræver det at tage hul på en strategisk udvikling af ens musikprogram- og profil, hvis man gerne vil gentænke den del ift. sin målgruppe?
Først og fremmest, at man selv vil. At man selv synes det er interessant. Og så skal man gøre det sammen med nogen. Jeg samlede en håndfuld mennesker udenfor min organisation – pitchede min forandringsvision – og brugte dem i et ”skriveværksted” i ca. et års tid, inden ansøgningen til den indeværende periode skulle afleveres. Så samlede jeg al viden fra dem – og gik i gang med at skrive selv. Det skriv blev så til ansøgningen og en del af arbejdet i det kunstfaglige råd, som jeg har tilknyttet spillestedet. Rådet gav de sidste anbefalinger – og så blev der trykket på SEND-knappen.
Læs mere og tilmeld dig Dansk Lives Efterårsseminar 2023 her.
Sidste frist for tilmelding er den 15. september.
Se også Dansk Lives andre arrangementer her.
Dansk Lives Efterårsseminar 2023 præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.
Dansk Lives Efterårsseminar er for medlemmer af Dansk Live.
Læs også
-
Kursus: Få introduktion til aftaleret og forhandlingsteknik fra en ekspert på området
Læs nyheden
-
Lær at bruge din tid rigtigt på Dansk Lives Efterårsseminar 2023
Læs nyheden
-
Få inspiration til at udvide din målgruppe på Dansk Lives Efterårsseminar
Læs nyheden
-
Kursus i frivilligledelse: “Et fagligt fællesskab med ligesindede, konkrete redskaber til hverdagen og en masse fornyet energi til arbejdet med frivillige”
Læs nyheden