Europas livebranche har mistet 90 % af sin omsætning under COVID-19

28. januar 2021
Europas livebranche har mistet 90 % af sin omsætning under COVID-19

Foto: Kim Matthai Leland

Rapporten ‘Genopbygning af Europa’ undersøger kulturbranchens økonomi før og efter COVID-19. Tallene taler for sig selv, og med en tabt omsætning på 31 % for den samlede kulturbranche, svarende til 199 milliarder euro, er den kreative industri en af de hårdest ramte i Europa.

Det internationale konsulentfirma EY har på vegne af den Europæiske paraplyorganisation, Gesac, udarbejdet en analyse af COVID-19-krisens betydning for de kreative industrier. Rapporten viser, at musikbranchen har lidt et omsætningstab på 75 %. Livebranchen alene har tabt 90 % i omsætning, og er dermed den hårdest ramte branche i den kreative sektor.

Rapporten forudser desuden at krisen vil kunne mærkes mange år fremover, og det kommer ikke bag på sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher, der efterlyser mere og andet end akut hjælp til en blødende branche.

”Endnu engang må vi jo bare konstatere, at COVID-19 har ramt livebranchen utrolig hårdt, og endnu engang må vi slå et slag for, at regeringen begynder at tænke i nogle langsigtede løsninger, så festivaler og spillesteder kan begynde at planlægge fremadrettet.”

Læs dansk resume af rapporten.

Læs den fulde rapport Rebuilding Europe.

Læs også ”Ny 2019-rapport slår fast: Livemusikken blomstrede før Corona”.