Dansk Lives Årsmøde: Vi vil skabe et rum, hvor man er åben over for andre

5. marts 2024
Dansk Lives Årsmøde: Vi vil skabe et rum, hvor man er åben over for andre

På Avernax er langbordsmiddage en central del af programmet, som skaber nye fællesskaber. Læs interview om tankerne bag.

Fredag den 15. marts inviterer Avernax årsmødedeltagerne til langbordsmiddag på Harders. Mikkel Rahr Mortensen, der er bestyrelsesformand på festivalen, fortæller her om deres erfaringer med at samle folk om spisning.

Hvordan fungerer jeres langbordsmiddage på Avernax?

– På festivalen arbejder vi med, at man bliver seated otte ad gangen. Dvs. hvis man er tre, som er afsted sammen, skal man finde fem andre at spise med. På den måde kommer man i snak med nye mennesker, man hjælper hinanden med at hente maden, og man finder selv ud af, hvem der skal have lårene på kyllingen.

Kan du fortælle lidt mere om formålet med langbordsmiddagen?

– Vi vil gerne skabe et rum, hvor man ikke læner sig tilbage, men er åben over for andre gæster. Ved at være fælles om spisningen kommer man forhåbentlig til at snakke med nye mennesker og ikke bare sit eget crew, og det skaber social bæredygtighed.

Hvordan griber I så langbordsmiddagen på Årsmødet an, udover at man spiser sammen?

– På Avernax skal folk vaske deres eget service op i en vaskestation, som vi har opstillet. Vi oplever dog også, at der opstår spontan interaktion og organisering, hvor folk hjælpes ad med at tage 20 tallerkener ad gangen, så det går hurtigere.

– Vi gør noget af det samme på Årsmødet, hvor man skal rydde op efter sig selv, og vi opstiller baljer til affald. Man behøver ikke vaske op – men hvis nogen er friske, er de meget velkomne!

Se det fulde program for Dansk Lives Årsmøde her

Læs også

Se mere ikon