Dansk Lives Årsmøde: Jeg glæder mig til at vise spillestedet frem

16. januar 2024
Dansk Lives Årsmøde: Jeg glæder mig til at vise spillestedet frem

Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling finder i år sted i Svendborg den 15.-16. marts i samarbejde med bl.a. Harders. Bliv klogere på det sydfynske spillested i dette interview med daglig leder Jeppe Skjold, der også er medlem af Dansk Lives bestyrelse.

Læs mere om Dansk Lives Årsmåde og tilmeld dig her

I omkring 30 år har Harders ligget i en gammel købmands gård på Møllergade 36 lige midt på gågaden i Svendborg. Her og på andre lokationer rundt om i lokalområdet præsenterer det sydfynske spillested danske og internationale navne året rundt.

I anledning af at Harders lægger hus til dele af Dansk Lives Årsmøde, har snakket med Jeppe Skjold, daglig leder på Harders og medlem af Dansk Live bestyrelse, om hvad der kendetegner spillestedet – og hans forventninger til Årsmødet.

Hvis du skal præsentere Harders med tre ord, hvilke vil du så vælge?

Ildsjæleri. Stedet her er skabt og drevet igennem 30 på og af folk, der brænder for musik i alle afskygninger – af folk, der kender betydning og effekten af, at musik opleves live og øves sammen.

Knofedt. Især Henning Harder (tidligere leder af Harders, red.) har selv bygget meget af det, der i dag er udgangspunkt for vores aktivitet i huset. Spillestedet og øvelokalerne blandt meget andet.

Knopskydning. I alle 30 år huset har haft musisk aktivitet, har det været på græsrodpræmissen. Hvis et behov opstod, materialiserede behovet sig til en opfyldning af behov. Eksempel: musikerne i øvelokalerne efterspørger en scene til at spille deres musik for venner og andre interesserede. Løsning: købmandsgårdens stald bliver omdannet og ibrugtaget til formålet.

Hvordan vil du beskrive jeres spillestedsprofil?

Vi varetager nysgerrigt vækstlaget, men rummer også de artister, der har vokset sig for store til vores scene. Vi præsenterer gerne internationalt vækstlag, og qua vores NGS-udpegning (netværks- og genrespillested, red.) flytter vi gerne vores aktiviteter ud i de sydfynske lokalområder, i naturen og generelt steder, man ikke normalt forbinder med koncertaktivitet.

Hvordan arbejder I med at forankre Harders lokalt i Svendborg?

Vi har en stærk lokal forankring, men en forankring kan selvfølgelig altid blive mere solid. Vi kigger meget på alderssegmenter, og hvordan vi henvender os bedst muligt til især de unge. Vi har rabatordninger for studerende og unge, og vi prissætter efter, hvad vi mener, de forskellige segmenter har økonomi til. En vedvarende synlighed og forankring hos lokalmedier, kommune og uddannelsesinstitutioner er essentielle for os. Og så en målrettet frivilligstrategi.

Hvad glæder du dig særligt til ifm. Årsmøde og generalforsamling?

Jeg glæder mig til stolt at vise spillestedet frem og snakke med alle og erfaringsudveksle.

Jeg kommer altid hjem fra Årsmøde og er inspireret fra vores medlemmer på både deres problematikker og benspænd, men især også på deres løsninger og udviklinger af samme.

Dansk Lives Årsmøde præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.

Læs også

Se mere ikon