Dansk Lives Årsmøde: Få inspiration fra filmbranchens arbejde med bæredygtighed

23. januar 2024
Dansk Lives Årsmøde: Få inspiration fra filmbranchens arbejde med bæredygtighed

Til Dansk Lives Årsmøde fortæller Anne Ahn Lund fra SF Studios om sine erfaringer med klimavenlig filmproduktion. Læs om, hvad du kan forvente af hendes oplæg.

Læs mere om Dansk Lives Årsmåde og tilmeld dig her

Hvordan kan vi integrere grønne initiativer i produktionsmiljøer, som allerede opererer på højtryk og har etablerede arbejdsrutiner?

Det vil Anne Ahn Lund, sustainability manager hos SF Studios, gøre os klogere på til Årsmødet med udgangspunkt i sit arbejde med bæredygtighed i filmbranchen, hvor hun arbejder med at forme ansvarlige og bæredygtige arbejdsprocesser, så de bliver en integreret del af hele organisationens tankegang og identitet.

Før hun blev ansat hos SF Studios, har Anne bl.a. læst filmvidenskab, undervist i praktisk filmproduktion og været en del af start-uppen Jordnær Creative, der fra 2019-2021 arbejdede med klimavenlig filmproduktion bl.a. som ”eco consultants” på danske produktioner.

Her giver hun fire eksempler på, hvordan filmbranchen har arbejdet med at blive mere bæredygtige:

  1. Vi er begyndt at hyre hjælp. Dvs. sådan en som mig eller udefrakommende konsulenter, da dette er for stor en opgave at omstille uden støtte.
  2. Vi er begyndt at lave undervisning i emnet, hvilket gør, at rigtig mange filmarbejdere nu har mødtes for at få grundlæggende viden og delt deres erfaringer.
  3. Brancheorganisationen BFTP (Bæredygtig film- og tv-produktion, red.) har samlet dem med økonomisk beslutningskraft om at beslutte, hvilket system vi i Danmark skal læne os op ad samt understøtte gratis undervisning til branchen.
  4. Vi er gået i gang med at planlægge meget bedre, arbejde tæt sammen med leverandører og skabt efterspørgsel på grønne alternativer og er meget mere fokuseret på at få distribueret materialer til genbrug efter endt produktion. Vi har elimineret engangsplast, og den øgede bevidsthed gør, at de fleste afdelinger efterhånden selv finder på cirkulære løsninger, der passer den specifikke produktion.

Hvad kommer dit oplæg på Dansk Lives Årsmøde til at handle om?

– Jeg vil især fokusere på planlægning og motivation af vores hold. Vi skal alle holde os motiverede til enten at gøre lidt ekstra, men især gøre lidt anderledes. Det tager tid at ændre vaner, men god planlægning og viden om, hvad der skal ’omplanlægges’, gør processen sjovere og til noget, man har lyst til at gøre igen og bedre næste gang.

Dansk Lives Årsmøde præsenteres i samarbejde med Koda og Ticketmaster.

Læs også

Se mere ikon