Dansk Lives Årsmøde: Få indblik i hvordan økonomien hos de danske forbrugere påvirker koncertarrangørerne

28. marts 2023
Dansk Lives Årsmøde: Få indblik i hvordan økonomien hos de danske forbrugere påvirker koncertarrangørerne

Kristian Skriver, seniorøkonom i Dansk Erhverv

Til at give deltagerne på Dansk Lives Årsmøde den 21. og 22. april indblik i, hvordan udsigterne er for dansk økonomi og de danske forbrugere, kommer Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv. Her vil han også komme ind på, hvordan forbrugernes økonomi påvirker landets koncertarrangører.

Til at give deltagerne på Dansk Lives Årsmøde den 21. og 22. april indblik i, hvordan udsigterne er for dansk økonomi og de danske forbrugere, kommer Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv. Her vil han også komme ind på, hvordan forbrugernes økonomi påvirker landets koncertarrangører. Vi har bedt Kristian Skriver om at løfte lidt af sløret for, hvad der er i vente på Dansk Lives Årsmøde. 

Vil du starte med at fortælle kort om dig selv?

Jeg hedder Kristian Skriver, jeg er seniorøkonom i Dansk Erhverv. Jeg følger hver dag udviklingen i dansk- og internationaløkonomi meget tæt. Ofte optræder jeg som økonomisk ekspert i danske medier. Privat bor jeg i Roskilde med min kone, Stine, og vores to børn Martha og Otto. 

Du kommer på Dansk Lives Årsmøde for at give lidt indsigt i, hvordan udsigterne ser ud for dansk økonomi, og hvad vi kan forvente af forbrugerne i den kommende tid. For at uddybe lidt – hvad kommer du mere præcist til at fortælle om?

Jeg glæder mig meget til at komme og give mit oplæg på Danske Lives Årsmøde. Jeg vil fokusere på, hvor dansk økonomi og de danske forbrugere står her tre år efter coronakrisen ramte hårdt. Jeg vil samtidig kigge fremad, og give mit bud på, hvad der er i vente for dansk økonomi og de danske forbrugere i de kommende år, hvor inflationen er høj og renterne er steget kraftigt. 

Hvad kan man som festival- og koncertarrangør bruge den viden til?

Udviklingen blandt de danske forbrugere vil have væsentlig betydning for festival- og koncertarrangørerne. Hvis det går ekstragodt i privatøkonomien kan man som forbruger måske tage til en ekstra koncert, eller besøge netop den festival, som man har hørt så meget godt om fra familie og venner.

Hvordan har økonomien set ud den seneste tid?

Dansk økonomi har det – samlet set – utrolig godt. Væksten er høj, beskæftigelsen er rekordhøj og ledigheden er lav. Inflationen er dog alt for høj, og det har givet økonomiske bekymringer for mange danskere. Det har øget pessimismen blandt de danske forbrugere. Det ses i forbrugertilliden, der er en temperaturmåling af forbrugslysten blandt de danske forbrugere, som nu er på det laveste niveau nogensinde. Når forbrugerne er pessimistiske holder de typisk igen med at bruge penge. 

Kan du allerede nu løfte lidt af sløret for, hvad der er i vente på den økonomiske front?

Udsigterne er enormt usikre i øjeblikket. Det bliver altafgørende om inflationen kommer ned. Men i år og næste år bliver ikke jubelår for dansk økonomi på grund af den høje inflation. Den høje inflation reducerer købekraften hos forbrugerne, og det får forbrugerne til at holde igen. Samtidig er renterne steget markant. Den svækkede købekraft og de højere renter vil få beskæftigelsen til at falde og ledigheden til at stige i løbet af 2023. Men det er værd at have for øje, at dansk økonomi har et godt udgangspunkt med høj beskæftigelsen og lav ledighed.

Læs mere og tilmeld dig Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling her.

Sidste frist for tilmelding er den 4. april. 

Dansk Lives Årsmøde og generalforsamling er for medlemmer af Dansk Live. 

Dansk Lives Årsmøde præsenteres i samarbejde med Ticketmaster.