Dansk Live uddeler priser til Avernax og Jazz I Trekanten

9. oktober 2023
Dansk Live uddeler priser til Avernax og Jazz I Trekanten

Foto: Avernax

På Dansk Lives Efterårsseminar 2023 modtog Sussie og Karsten Bech fra Jazz I Trekanten Årets Ærespris, mens den sydfynske festival Avernax modtog den nystiftede pris Årets TAKT for deres fornyende festivalformat.

Som en del af Dansk Lives Efterårsseminar 2023, der fandt sted den 6. og 7. oktober i Eksercerhuset i Fredericia, blev der fredag aften uddelt to priser til medlemmer af foreningen.

Den nystiftede pris Årets TAKT blev uddelt for første gang til en arrangør, som har engageret sin målgruppe på nye måder, forløst uudnyttet potentiale og gentænkt de gængse formater.

Vinderen blev Avernax, der modtog Årets Takt med følgende begrundelse fra bestyrelsen:

”Avernax har redefineret måden, som publikum går til festival på. Det har de blandt andet gjort ved at tage aktiv stilling og prioritere brugerdeltagelse og hensynet til Avernakø, hvor festivalen finder sted i unikke omgivelser, og øens beboere.

Alle gæster er med til at skabe festivalen fx ved at vaske op, bidrage til at nedbringe madspild og deltage i kunst- og byggeprojekter og andre aktiviteter. Som de skriver i deres manifest: ’Alle yder lidt, så vi alle kan nyde Avernax’”.

Jazz-ildsjæle hædres

Aftenens anden pris, der uddelt, var Årets Ærespris – også kaldet Årets Gunnar – som hylder markante ildsjæle i livemiljøet. I år tilfaldt hæderen Sussie og Karsten Bech fra Jazz I Trekanten for deres mangeårige arbejde med jazzkoncerter i Trekantområdet.

”Du kan ikke sige jazz i Kolding uden at sige Sussie og Karsten. Du kan ikke snakke om ildsjæleri i Sydjylland uden at sige “Jazz I Trekanten”.

Karsten er formelt set gået på pension, men Sussie er fortsat engageret i at overlevere den kæmpe arv til næste generation. Jazz I Trekanten er en stærk organisation og et koncertsted uden forpligtende mursten, men med en drive og bevægelighed, som mange andre kan finde inspiration i.

Jazz I Trekanten er kommet i nye, gode og trygge hænder og har mange års spændende arbejde foran sig – men de frugter, der høstes, er plantet af Sussie og Karsten”.