Dansk Live samarbejder med IFPI på kategori til Danish Music Awards

16. september 2019
Dansk Live samarbejder med IFPI på kategori til Danish Music Awards

Danish Music Awards vender tilbage i efteråret. Dansk Live samarbejder i den forbindelse med IFPI på kategorien, Årets Frivillige, hvor indstillinger til kategorien er blevet indsamlet blandt medlemmer af Dansk Live.

Danish Music Awards vender tilbage efter et års pause, når prisfesten afholdes i K.B. Hallen i efteråret. Showet vil ifølge Musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, være ”mere live end nogensinde før”, og derfor er der i år blandt andet oprettet kategorien, Årets Frivillige. I den forbindelse har Dansk Live indgået samarbejde med IFPI, hvor indstillingerne til kategorien er indsamlet blandt medlemmer af Dansk Live.

Kategorien sigter mod at hylde alle de mennesker, som sørger for at livemusikken kan trives på de danske koncertscener. I regelsættet for DMA 2019 er kriterierne for tildelingen af prisen defineret som følger:

”I kategorien Årets Frivillige indstilles og nomineres personer, der via frivilligt arbejde bidrager til at skabe store musikalske oplevelser på de danske livescener. Prisen kan både gives til enkeltpersoner og grupper af personer. Således kan fx både en enkeltperson på et lokalt spillested og den samlede gruppe af frivillige på en festival nomineres”.

De nominerede i kategorien offentliggøres løbende frem mod showet, der finder sted den 17. oktober i K.B. Hallen. De nominerede og vindere til DMA 2019 vælges af et af IFPI-nedsat DMA-Akademi, som først offentliggøres på aftenen for DMA.

De nominerede i kategorien, Årets Frivillige, er:

Resource Warriors, Northside

Resource Warriors indsamler og sorterer affaldet på Northside, så over 80% af affaldet, som genereres på festivalen bliver sorteret til genanvendelse.​​

Crewet/Kræwet, Grøn

Crewet/Kræwet på Grøn.

1000Fryds aktivister

Aktivisterne hos 1000Fryd

Læs mere om Danish Music Awards her.

Køb billetter til showet her.

Kort om Danish Music Awards

  • DMA 2019 arrangeres af IFPI og den danske musikstreamingtjeneste, Moodagent.
  • De nominerede offentliggøres løbende frem mod DMA den 17. oktober.
  • DMA 2019 vises på TV2 lørdag den 19. oktober.
  • I 2019 har Danish Music Awards 30 års jubilæum.
  • Prisfesten hed i de første år IFPI-prisen og fandt oprindeligt sted i K.B. Hallen.