Dansk Live præsenterer Den grønne Guide

4. juni 2019
Dansk Live præsenterer Den grønne Guide

Dansk Live har sammensat en guide til festivaler, spillesteder og koncertarrangører, der ønsker at arbejde med miljømæssig bæredygtighed. Guiden, der er lavet med inspiration og input fra nogle af landets største festivaler, skal være med til at skabe en grønnere livekultur.

Dansk Live er klar med en guide, der præsenterer idéer og tricks på en række områder, der skal styrke arbejdet med bæredygtighed hos spillesteder, festivaler og koncertarrangører i Danmark. Guiden er lavet med inspiration og input fra nogle af landets største festivaler og skal skabe en grønnere livekultur.

Guiden bryder bæredygtighedsarbejdet ned til konkrete handlinger på udvalgte områder og er delt op i en række emner herunder blandt andet energi, vand, transport, campingområder, affald og ressourcer. Her kan koncertarrangører finde anbefalinger til alt inden for genanvendelse, sortering, minimering af madspil, grøn strøm og vandforbrug samt en lang række andre områder. Den Grønne Guide udvikles løbende og kan i år bruges til evaluering af igangværende eller allerede planlagte arrangementer og til rådføring i planlægning af næste års festivaler og arrangementer.

Om Den Grønne Guide siger Esben Marcher, Sekretariatschef hos Dansk Live:

Ambitionen med den grønne guide er at give arrangører inspiration til arbejdet med at gøre festivaler og koncerter mere miljømæssigt bæredygtige. Guiden er udarbejdet på baggrund af erfaringer fra nogle af landets store festivaler som allerede er meget aktive på området, Northside, Smukfest og Roskilde Festival – festivaler der også har ressourcer til at prioritere arbejdet. Arbejdet er nærmest uudtømmeligt og alle kan gå i gang og gøre en forskel. Nogle arrangører vil kunne foretage små justeringer, mens andre vil kunne gå mere drastisk til værks.”

Her peger Esben Marcher især på et område, der er oplagt at tage fat på:

En af de store syndere på affaldsområdet er det efterladte campingaffald. På dette område er dialog med publikum en vigtig indsats, så bevidstheden om at belaste vores klode mindre også kommer med på festival.

Find hele Den Grønne Guide her. Guiden kan også hentes i sin helhed i PDF-format.