Dansk Live opfordrer til dialog

12. marts 2020
Dansk Live opfordrer til dialog

Foto: Kim Matthai Leland

Myndighederne meddelte i går onsdag på et pressemøde, at man justerer opfordringen til at udskyde eller aflyse arrangementer fra 1.000 deltagere til 100. En hastelov med et påbud er på vej, men indtil da opfordrer Dansk Live alle involverede parter til dialog.

Opdateres…

Efter gårsdagens udmelding om at udskyde eller aflyse arrangementer med mere end 100 deltagere, har arrangørerne arbejdet på højtryk for at følge de officielle retningslinjer.

Opfordringen, der vil berøre mange hundrede koncerter de næste to uger, skaber komplikationer for alle involverede parter, herunder arrangør, publikum, artist og artistens agentur. En hastelov med et påbud mod indendørs forsamlinger træder formentlig i kraft mandag, men indtil da, er der behov for konstruktiv dialog mellem de involverede parter, så man i samarbejde kommer frem til en løsning, der er gangbar for alle parter.

Dansk Live anbefaler helt konkret, at man som livearrangører frem for at aflyse planlagte koncerter i marts måned, indgår i dialog med artisten eller artistens repræsentant og samarbejder om at få gennemført den pågældende koncert på et senere tidspunkt. For selvom der indtil på mandag er tale om en opfordring og ikke et påbud, har livearrangørerne reelt set ikke noget valg i forhold til at udskyde eller aflyse planlagte koncerter i den kommende tid.

Derfor er det vigtigt, at man gennem dialog prøver at komme frem til en fælles løsning, siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live:

“Situationen udvikler sig hele tiden, og det er en naturlig vurdering, at man som livearrangør vælger at udskyde og aflyse planlagte koncerter. Det dog vigtigt at arbejde for en god dialog mellem alle involverede parter, så man sammen finder den bedste løsning med udskydelser af koncerter fremfor aflysninger.”