Dansk Live inviterer til workshop om klimabevidst koncertkultur på Klimafolkemødet

30. august 2022
Dansk Live inviterer til workshop om klimabevidst koncertkultur på Klimafolkemødet

Foto: Helle Arensbak

Dansk Live inviterer sammen med Roskilde Festival, Northside, Tinderbox og Smukfest til workshop om klimabevidst koncertkultur. Workshoppen vil blive drevet af Søren Stochholm fra World Perfect og finder sted på Klimafolkemødet torsdag den 1. september kl. 14.00-15.00 på Gul Scene. 

Når Klimafolkemødet finder sted den 1.-3. september bliver det med deltagelse fra Dansk Live, der sammen med Sanne Stephansen, programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival, Martin Thim, Sustainability Manager på Northside og Tinderbox samt Hanne Tokkesdal Jensen, formand for bæredygtighedsgruppen på Smukfest. Sammen med Søren Stochholm fra World Perfect, vil de i form af en workshop med løbende spørgsmål fra publikum tage en samtale om livearrangørernes fælles ansvar for en grønnere livekultur og diskutere og vejlede om, hvordan man som livearrangør mindsker sit klima- og milljøaftryk. 

Sammen med publikum vil panelet diskutere de helt store klimasyndere på festivaler, koncert- og spillesteder, og der vil blive kigget på eksempler på løsninger til at gøre områder som mad, affald, energi, transport og forbrug mere bæredygtige. Her vil publikum også blive klogere på livearrangørernes monitoreringsværktøjer på området samt Dansk Lives nyligt lancerede klimaberegner, der kan hjælpe arrangørerne med at få overblik over de steder, der vejer tungt i klima- og miljøregnskabet. 

Om workshoppen siger Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live:

“Vi er glade for, at vi kan være en del af Klimafolkemødet i år. Vi har samlet tre festivaler som længe har været i gang med arbejdet for en grønnere livekultur til en åben workshop. Udover en stor ekspertise på området ved, de alle, hvad der kræver for at komme i gang med klimaarbejdet og hvordan man som livearrangører griber udfordringen an med at nedbringe sit klima- og miljøaftryk.” 

Søren Stochholm, der har udviklet Dansk Lives klimaberegner, styrer slagets gang. 

Workshoppen finder sted på Klimafolkemødet torsdag den 1. september kl. 14.00-15.00 på Gul Scene. Læs mere om programmet her.