Dansk Live hjælper nye talenter på turné i hele landet

2. marts 2020
Dansk Live hjælper nye talenter på turné i hele landet

Danske ELBA i en af Tourbusserne Foto: ELBA

Med støtte fra Tuborgfondet giver Dansk Live unge talenter i det danske musikliv mulighed for gratis transport til koncerter i hele landet.

Tourbusserne har allerede kørt mange kilometer under Tuborgfondets Musikhjælp, men nu skal Dansk Live skal stå for driften. I første omgang i resten af 2020.

Initiativet stiller tre tourbusser gratis til rådighed for nye talenter, der skal spille egne koncerter, opvarmning eller turnere i udlandet. Tourbusserne skal styrke mangfoldigheden og vækstlaget i det danske musikliv ved at gøre det lettere for nye, spirende talenter at komme ud i landet og spille koncerter.

”Tuborgfondet har udlånt tourbusser til unge kunstnere i et par år nu, så de kan komme ud i landet og møde deres publikum på live-scenerne. I dag har vi tre busser, som der er stor søgning til, og det giver derfor rigtig god mening at lade Dansk Live drive udlånet af Tourbusserne, da det er helt i tråd med deres store fokus på talentudvikling og det store netværk, de som medlemsorganisation for landets festivaler og spillesteder har”, siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet, der i 2018 overtog udlånet af Tourbusserne fra Tuborg, som i 2014 lancerede den gratis transportstøtte til unge musikere.

Anne Thomsen, projektleder for initiativet hos Dansk Live, udtaler:

“Ved at hjælpe de spirende artister med transporten, som er en af de store udgiftsposter, kan vi sørge for at flere kommer ud og spille på landets mange scener. I Dansk Live kan vi engagere medlemmerne, landets arrangører, i arbejdet, og dermed sikre at udvælgelsen af talenter sker i samspil med branchen.”

For Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, er projektet et naturligt led i arrangørernes engagement i talentudvikling:

“Som medlemsorganisation for landets festivaler og spillesteder har vi en naturlig interesse i at sikre en mangfoldig udvikling af nye talenter i det danske musikliv. En væsentlig del af denne udvikling er, at sikre at der er koncerter med disse over hele landet. Derfor er vi naturligvis glade for at kunne hjælpe de nye talenter med gratis tourbusser.”

Nye artister med aftale om en eller flere koncerter kan ansøge om gratis at låne en tourbus fra henholdsvis Aarhus eller København. Udgifter til at krydse Storebæltsbroen er inkluderet – eneste udgift for bandet er brændstof.

Læs mere om hvordan du ansøger om at låne en tourbus her.