Dansk Live hilser ny kulturminister velkommen

16. august 2021
Dansk Live hilser ny kulturminister velkommen

Ane Halsboe-Jørgensen Foto: Steen Brogaard

Dansk Live hilser Ane Halsboe-Jørgensen velkommen og glæder sig til samarbejdet om at styrke vilkårene for Danmarks koncert- og festivalarrangører. Med en forestående finanslovsforhandling og ikke mindst behovet for et omfattende oprydnings- og hjælpearbejde i kølvandet på coronapandemien er der rigeligt at tage fat på.

Det er en stor opgave, der venter ny kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, efter Joy Mogensen søndag d. 15. august meddelte at hun ville trække sig som minister og træde ud af regeringen. Siden marts 2020 har nedlukninger og restriktioner lagt låg på det danske kulturliv og arrangører af koncerter og festivaler har hårdt brug for en proaktiv, løsningsorienteret minister, der sætter kulturen forrest.

Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, understreger, at det er positivt, at den nye minister har mange års erfaring i politik.

Joy Mogensen har kæmpet en brav kamp i en utrolig svær tid. Vi har været glade for samarbejdet og har stor respekt for hendes beslutning om at trække sig. Nu glæder vi os til at se fremad, og tror på, at Halsboe-Jørgensen med sin stærke erfaring kan være central i genoprettelsen af de gode vilkår for de danske arrangører.”

Ane Halsboe-Jørgensen tiltrådte mandag d. 16. august.