Dansk Live bliver partner i Røgfri Fremtid

9. april 2019
Dansk Live bliver partner i Røgfri Fremtid

Dansk Live bliver partner i røgfri fremtid.

Dansk Live bliver partner i Røgfri Fremtid. Udviklingen, hvor antallet af nye rygere efter mange års fald igen er begyndt at stige, gør det nødvendigt at livearrangørerne i fællesskab markerer deres holdning.

Flere festivaler har allerede markeret sig på området, Roskilde Festival er allerede partner i Røgfri Fremtid og NorthSide har meldt ud, at festivalen fra 2020 ikke længere vil sælge tobaksprodukter.

Branchen er altså i bevægelse.

”Vores opgave som interesseorganisation er bl.a. at gå forrest og sætte pejlemærker for udviklingen inden for branchen. Det er en ærgerlig tendens at der er flere unge der begynder at ryge, og det er en udvikling vi er nødt til at engagere os i at vende”, siger Esben Marcher, Sekretariatschef i Dansk Live.

Dansk Lives engagement i Røgfri Fremtid konkretiseres bl.a. ved at Dansk Lives medlemmer på det nyligt overståede årsmøde deltog i en workshop med Mette Lolk Hanak, Forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse.

“Hvordan de enkelte spillesteder og festivaler vælger at angribe udfordringerne er naturligvis op til de enkelte. Vi ser vores engagement som en måde at sikre oplysning om udfordringerne og motivere arrangørerne til at tage stilling”, siger Esben Marcher og fortsætter:

”Vi ved at festivalerne kan være et sted hvor nogle debuterer som rygere, og det kan man som arrangører engagere sig i at begrænse på en række måder. Det tager tid at ændre normer, men vi tror på, at vi ved at engagere os i Røgfri Fremtid kan skubbe på udviklingen der skal til så færre begynder at ryge fremover.”

Hos TrygFonden, der er med til at finansiere indsatsen er der stor tilfredshed med initiativet. Jette Jul Bruun, programchef hos TrygFonden udtaler:

”Det er ikke en naturlov, at musik og rygning hører sammen. Det er bare noget, vi har vænnet os til og det tager tid at vænne os til det modsatte. Derfor er vi rigtig glade for, at Dansk Live nu går forrest og sætter en vigtig retning for musikbranchen.” 

Hos Kræftens Bekæmpelse er der også stor tilfredshed med Dansk Lives tilslutning til kampagnen.

”Glæden ved musik smitter. Det samme gør rygning desværre også. Dansk Live er en vigtig aktør i musikbranchen og vi glæder os meget til samarbejdet om en røgfri fremtid og hvordan musiklivet kan bakke op; også når det handler om musiklivet,” udtaler Mette Lolk Hanak, Forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse.