Aftale om genåbning slår søm i festivalkiste

4. maj 2021
Aftale om genåbning slår søm i festivalkiste

Foto: Nicolai Hegelund

Efter måneders venten blev genåbningsplanen for sommeren, og dermed mulighederne for sommerens festivaler endelig, præsenteret natten til tirsdag. Planen påvirker en lang række af sommerens festivaler, der er blevet tvunget til at aflyse.

Natten til tirsdag præsenterede regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet, hvordan næste fase af genåbningen d. 6. maj kommer til at se ud.

Aftalen lægger stramme restriktioner ned over sommerens store begivenheder, og har, med sin grænse på maks 2.000 gæster, umuliggjort en lang række festivaler.

Restriktionerne er således strammere end de anbefalinger, som regeringens ekspertgruppe kom med i slutningen af april, og det stiller Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live, sig helt uforstående overfor:

“Der har tydeligvis ikke været politisk vilje til at prioritere festivalerne, og det er begrædeligt at mange danske festivaler nu for andet år i træk bliver aflyst. Samtidig bliver det svært for mindre festivaler at gennemføre aktiviteter med så lav en sektionering, som aftalen lægger op til.”

Læs aftalen her.