20 talenter fra musikbranchen klar til Live Talent 2020

15. januar 2020
20 talenter fra musikbranchen klar til Live Talent 2020

Foto: Søren Rajczyk

Ansøgningsfristen til Live Talent er nu overstået, og der er efter udvælgelse fra et stærkt ansøgerfelt, nu fundet 20 unge talenter til årets Live Talent.

Det bliver med deltagere fra hele landet, når Live Talent løber af stablen over seks kursusgange i februar og marts. 20 unge talenter er udvalgt fra et stærkt ansøgerfelt til kursusforløbet for unge talenter i livebranchen, hvor de blandt andet vil få gratis undervisning i økonomi, kommunikation, jura og flere andre centrale områder i livebranchen.
Fordelingen blandt de 20 Live Talent-deltagere er spredt på tværs af landet og er aldersmæssigt mellem 18 og 27 år. Om udvælgelsen siger Alexander Rastén Rydberg, ansvarlig for diversitet og talentudvikling hos Dansk Live:

”Der har været et rigtig stærkt ansøgerfelt, så udvælgelsen har ikke været helt let. Resultatet er et Live Talent-hold bestående af en gruppe super ambitiøse unge mennesker, som jeg glæder mig enormt meget til at møde. Det er jo unge frivillige iværksætter fra hele landet, hvilket gør det endnu mere spændende. Vi har folk fra Nibe, Odense og Herning til Rødovre, Fredericia og Aarhus, hvis fælles mål er at arbejde med koncerter og festivaler. Det bliver rigtig godt at komme i gang.”

Geografisk fordeling af de 20 Live Talent-deltagere.

Kønsfordeling blandt Live Talent-deltagerne.

Derudover er deltagerne fordelt på et bredt udsnit af livebranchen med forskellige baggrunde i forhold til færdigheder, interesseområder og engagement i spillesteder eller festivaler.

”Live Talent handler jo grundlæggende om at demokratisere den faglige viden bag arbejdet med koncerter, festivaler og spillesteder. Vores formål er at understøtte de unge deltageres kunstneriske praksis gennem opkvalificering af deres faglige og praktiske kompetencer. Jeg håber, at de efter endt forløb er blevet mere uafhængige som iværksættere, og dermed mere selvsikkert kan udføre deres kunstneriske drømmeprojekter og skabe hvad der bliver fremtidens kulturoplevelser”, siger Alexander.

Live Talent finder sted i Århus og København den 25. januar, den 8. februar, den 22. februar, den 7. marts, den 14. marts og den 28. marts.

Live Talent laves med støtte fra Tuborgfondet.