14 nye netværks- og genrespillesteder er udpeget

28. juni 2021
14 nye netværks- og genrespillesteder er udpeget

Foto: Alec Bjørn Jeppesen

14 nye netværks- og genrespillesteder er blevet udpeget for de næste fire år. Ordningen for netværks- og genrespillesteder skal gøre spillestederne i stand til at sikre et mere varieret koncertudbud i resten af 2021.

På finanslov 2020 blev der afsat 46 millioner kroner som over de næste fire år, skal sikre, at det rytmiske musikliv udvikles og formidles både lokalt og nationalt. I dag er 14 spillesteder blevet udpeget til nye netværks- og genrespillesteder.

Ordningen for netværks- og genrespillesteder skal gøre spillestederne i stand til at sikre et mere varieret koncertudbud i resten af 2021. Udover udpegningerne til netværks- og genrespillesteder er Vega blevet udpeget til at udvikle og afprøve nye koncertformater, der kan udbredes til hele landet.

De 14 netværks- og genrespillesteder modtager hver mellem 500.000 og 600.000 kroner for resten af 2021. Ved udgangen af året bliver spillestederne for 2022-2024 udpeget.

Udpegelsen af de nye netværks- og genrespillesteder er en vigtig mulighed til livemusikken. Det fortæller Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live:

De nye spillestedsordninger er et kærkommen løft til det hjemlige musikliv. De udpegede spillesteder kan nu påbegynde arbejdet og håbet fra Dansk Live er, at ordningen bliver permanent efter denne indledende periode.”

De nye netværks- og genrespillesteder er:

Huset (Aalborg), Culture Box (København), Turbinen (Randers), Kedelhuset (Silkeborg), Tapperiet (Køge), Jazz i Trekanten (Kolding), Rytmisk Råstof/Spillestedet Harders (Svendborg), ALFA Vesthimmerlands Musikhus (Aars), Kulisselageret (Horsens), Loppen (København), Slagelse Musikhus, Kulturmaskinen (Odense), Jazzhus Montmartre (København) og 1000 Fryd (Aalborg).

Læs mere her.