130 deltagere, Kulturministeren og quiz med Milling

5. april 2019
130 deltagere, Kulturministeren og quiz med Milling

Programmet er klar og tilmeldingerne strømmer ind. Vi ser frem til et godt Årsmøde i Helsingør, der tegner til at blive lidt ud over det sædvanlige.

Programmet er klar og tilmeldingerne strømmer ind. Vi ser frem til et godt Årsmøde i Helsingør, der tegner til at blive lidt ud over det sædvanlige.

Kulturministeren lægger vejen forbi Dansk Lives Årsmøde. Denne gang for at præsentere den fælles kampagneindsats mod ulovligt videresalg af billetter. Med kampagnen #billetblind, vil Kulturministeriet og en række af landets billetudbydere, festivaler, forbrugerorganisationer, koncert- og kulturhuse og selvfølgelig Dansk Live guide forbrugerne i farvandet af billethajer og falske billetter.

”I Danmark handler vi heldigvis tillidsfuldt på nettet. Det skal vi blive ved med – også når vi skal købe billetter til store kulturoplevelser og koncerter. Få borgere kan gennemskue de ulovlige billetudbyderes tricks og snyderier, og mange ender med at blive snydt eller betale meget mere for deres billetter. Det gavner hverken de dygtige kunstnere eller musik- og kulturbranchen som helhed. Det er rigtig positivt, at så mange parter nu er gået sammen for at hjælpe forbrugerne på vej”, siger kulturminister Mette Bock. 

Unikke netværksmuligheder

Mere end 130 medlemmer har allerede meldt deres ankomst til Årsmødet. De to nye netværksgrupper for bestyrelse og ledere tegner har også god opbakning. Således er der pt. til netværksgruppen for bestyrelsesmedlemmer tilmeldt 35 deltagere, mens der til ledernetværket er tilmeldt 46 deltagere. Det er godt at se den store opbakning til de to nye netværk og vi håber desuden at de mange tilmeldte giver tilsvarende gode netværksmuligheder til alle deltagere undervejs.

Quiz om Helsingør med Henrik Milling

Vi rejser rundt i landet ved årsmøder og seminarer og bliver ofte introduceret til de lokale aktører og forhold. Kulturværftet har tænkt lidt ud af boksen og har engageret radiovært Henrik Milling til at stå for en lille quiz om Helsingør som kulturby. Helsingørs Borgmester Benedikte Kiær og formand for Kulturudvalget Henrik Møller meldt sig som dommere i den forventede benhårde quiz. Så hvis man vil være noget ved musikken, kan man godt begynde at læse lidt på Helsingørs mangeårige historik.

Frokost og oplæg på The Tivoli

Lørdag indtages frokosten på spillestedet The Tivoli i Helsingborg. Efter frokosten vil Gitte Wille, Kulturchef i Region Skåne, give en introduktion til regionens arbejde med den rytmiske musik. I Danmark er vi privilegerede med spillestedsstøtte og støtte til mindre og smalle festivaler fra staten, ligesom kommunerne rundt omkring i landet ofte er engageret i spillesteder og etablering af festivaler. I Sverige forholder det sig dog noget anderledes og det offentlige engagement i den rytmiske musik er begrænset i forhold til hvad vi kender til i Danmark. Så hvordan arbejder myndighederne med musik i Skåne?
Det vil Gitte Wille give et svar på. Gitte har en baggrund som kulturchef i Region Sjælland og Kulturkonsulent i Bornholms Regionskommune og vil således kunne perspektivere til de danske forhold.

Se det fulde program på www.tilmeld.dk/Helsingor19