LIVELY på sommerens festivaler

IMG_0496

LIVELY kampagnen er rullet hen over sommerens festivaler, hvor et hold LIVELY reportere har besøgt Roskilde Festival, Grøn Koncert og Danmarks Smukkeste Festival.

Dansk Live har hen over sommeren sendt et hold frivillige LIVELY-reportere rundt på landets festivaler, hvor de har lavet reportager fra Roskilde Festival, Grøn Koncert og Danmarks Smukkeste Festival.

Målet for reporterne har været, at fange de øjeblikke hvor sammenspillet mellem publikum og kunstnere gik op i en højere enhed. Det var de store følelser der sigtedes efter, de ekstatiske øjeblikke og det nærmest ubeskrivelige.

Men hvordan får man publikum til at sætte ord på det ubeskrivelige? Hvordan kan de magiske øjeblikke blive omsat til ord i en videooptagelse, der efterfølgende bliver lagt ud i cyperspace? Alt sammen med det spinkle håb om, at ordene giver lige så stor mening hos beskueren af videoen, som hos publikummet der netop har overværet det ubeskrivelige.

Hvad er den der særlige ubeskrivelige LIVELY følelse?
Et bud på en særlige oplevelse kunne være, når Søren Huus går på scenen under Tina Dickows koncert og med hjælp fra hendes yderst kompetente band giver publikum en nyfortolkning af Saybias ’I Surrender’. I det øjeblik opdager man gåsehuden der starter i de små hår i nakken og spreder sig som en tidevandsbølge ned ad ryggen og ender som en sitrende fornemmelse i fingrene.

Eller når clubmusikken går på græs og træder ud af de mørke diskoteker, ud i solen med dansefest og ’rigtige’ levende musikere.

LIVELY er der hvor det indspillede bliver levende og står i kød og blod foran dig. Hvor talentet og formåen sprænger rammerne for hvad CD’en, LP’en eller MP3’en kan. Det er her musikken bliver legende og improviseret, uventet og overraskende. Det er også her i disse øjeblikke, at musikken bliver farlig, udfordrende og ukontrolleret. Her er alt på et bræt, alt er nu og her, midt i de flygtige og midlertidige sammenspil der opstår mellem kunstner og publikum, på tværs af køn og alder, hvor publikums fællessang når højder, der overdøver scenen.

Det er disse øjeblikke, der kun kan ske live og det er formidlingen af disse, LIVELY forsøger at indfange.

#LIVELY
Med tiden er håbet, at #LIVELY lever videre blandt publikum på landets spillesteder og festivaler og at publikum fremover vil #LIVELY, når livemusikken rammer dem på den der helt særlige måde, som kun livemusik kan.

 

Links:
dansklive.dk/lively
LIVELY på Instagram
LIVELY på Youtube
LIVELY på Facebook

 

logo (2)


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder