Europæiske livearrangører i København

Lighthouse5 group photo

I løbet af de sidste 3 dage, har Dansk Live været værter for europæiske spillestedsfolk.

Gennem Dansk Lives internationale samarbejde Live DMA deltager Dansk Live i projektet LIGHTHOUSES, der er støttet af EU’s Leonardo Partnerskaber. I hovedtræk går projektet ud på at skabe internationalt netværk og fælles branche-begreber på tværs af landegrænserne. Seminaret i Danmark er det femte i rækken af seks seminarer, som har været afholdt af de fem deltagende lande siden projektets start i 2013. De deltagende lande er, udover Danmark, Holland, Belgien, Frankrig og Spanien.

 

Lighthouse #5 – co-creation og frivillighed
Omdrejningspunktet for seminaret afholdt af Dansk Live, var brugerinvolvering og frivillighed. På seminarets første dag, blev deltagerne præsenteret for tre forskellige virksomheders tilgange til brugerinvolvering og co-creation. I Børssalens fine rammer kunne deltagerne således høre om Roskilde Festival, airbnb og LEGO, der alle arbejder med co-creation med stor succes. De inviterer publikum og brugere inden for, når de udvikler nye forretningsmodeller og produkter. Resultatet er et styrket brand, bedre og mere innovative produkter samt en dedikeret fanbase.

På seminarets anden dag, skulle deltagerne arbejde med ideer til, hvordan de selv kan skabe brugerinvolvering og co-creation ifht. koncertoplevelser. Resultaterne af dagens gruppearbejde var alt fra forslag til en hjemmeside, hvor man udover at købe billet til koncerten, også kunne tilkøbe ydelser som babysitning, hotel, mad m.m. over en venne-tube, hvor publikum kunne dele koncertoplevelser, til et koncertrum med flytbare vægge til det skræddersyede event. Alt i alt, mange gode bud på hvordan man ved hjælp af brugerinvolvering og co-creation kan skabe andre rammer for koncertoplevelsen.

Endelig på seminarets sidste dag, fik deltagerne indblik i, hvordan de to danske spillesteder, Gimle i Roskilde og Klaverfabrikken i Hillerød, på hver deres måde er drevet af frivillige kræfter samt eksempler på hvad de frivillige i sidste ende bruger deres erfaringer til. Efterfølgende blev det diskuteret hvordan man kan inddrage frivillige på spillestederne samt hvilke fordele og ulemper, der er ved frivillig arbejdskraft.

Lighthouse5-b

Links:
Mere om projektet på dansklive.dk
www.lighthouses-project.eu
LIGHTHOUSES på Facebook
Live DMA

EU_flag_LLP_DA-01

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder