JazzCamp for piger har vokseværk

JazzCamp for piger - LOGO

I vinterferien vender JazzCamp for Piger med fordoblet deltagerantal tilbage på landets musikskoler. Foruden et fordoblet deltagerantal får JazzCamp’en den verdenskendte danske percussionist Marilyn Mazur som ambassadør.

JazzCamp for Piger er et forsøg på at rette op på kønsubalancen ved at sætte fokus på piger, der spiller et instrument, og tilbyde dem mulighed for at udforske andre instrumenter og musikgenrer tidligt i deres musikalske udvikling.

I løbet af vinterferien gennemgår ca. 100 piger i alderen 10 – 15 år et undervisningsforløb, der sætter fokus på improvisationen og piger i rytmisk musik. Underviserne kommer fra landets musikkonservatorier, og alle undervisningsforløb afsluttes med improkoncerter for deltagernes familier og venner.

Projektet, der blev startet af JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival i 2014, har vakt stor begejstring blandt deltagerne. Flere af de deltagene piger har siden holdt fast i de nye instrumenter, de er blevet introduceret for. Derudover har tre hold efterfølgende været i Norge og spille koncerter på festivalen Kids in Jazz. For at imødekomme den store efterspørgsel, er omfanget i 2015 fordoblet til 100 deltagere.

Læs mere om JazzCamp for Piger her


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder