Bæredygtighed

Dansk Live arbejder for at styrke festival- og koncertarrangørers arbejde for at sænke klimabelastningen i forbindelse med afholdelse af livearrangementer. Dette sker blandt andet ved at guide arrangørerne i, hvor man som festival- eller koncertarrangør kan sætte ind for at nedbringe sit klima- og miljøaftryk.

Den grønne guide

Opbygning og emner

Dansk Live har sammensat en guide med inspiration og input fra nogle af landets største festivaler. Start jeres bæredygtige udvikling inden for miljø her, og vær med til at skabe en grønnere livekultur.

Hvert område indeholder en liste af ideer og tricks, som I kan prøve af hos jer selv. Det kræver ikke nødvendigvis ledelsesbeslutning, men ledelsen skal naturligvis bakke op om arbejdet. Listerne indeholder gode og velafprøvede ideer og tricks, men de er selvsagt ikke udtømmende.

  1. Affald & ressourcer
  2. Mad & drikke
  3. Energi
  4. Vand
  5. Transport
  6. Indkøb
  7. Campingområder
  8. Kommunikation
  9. Partnerskaber

Meningen med guiden er at bruge områderne som inspiration til at igangsætte arbejdet med bæredygtighed. Det vigtigste er, at I prioriterer jeres indsatser i forhold til, hvor den største effekt vil være med de ressourcer, I har. Sæt ind der, hvor det giver mening for jer.

Hent hele guiden som PDF