Det Musiske Hus fejrer 10 års jubilæum

DMH_fødselsdags_logo_gold-570px

Det Musiske Hus i Frederikshavn kan i år se tilbage på 10 begivenhedsrige år. I uge 8 i år fejres jubilæet med et festfyrværkeri af arrangementer. På bare én uge kan du opleve teater om Edith Piafs liv med Kirsten Siggaard, ungdomskoncert med lokale sangskrivere, standup med Lasse Rimmer, familiekoncert med Mek Pek & Katrine fra DR’s Lillenørd, comedy brunch, underholdning med 2 x Heick, et brag af en popkoncert med Christopher og sidst men ikke mindst, en eksklusiv solokoncert med Tim Christensen, der spillede til åbningskoncerterne i 2004.

KasperBonde570x200px 

Tilbageblik
2004: Første spadestik og Indvielse.
Det Musiske Hus er udformet som et u-formet anlæg, der omslutter parkområdets udstrækning mod øst og vest. Bygningen er holdt i et nutidigt og enkelt formsprog…” Sådan stod der i arkitektfirmaet Kjaer & Richters beskrivelse af Frederikshavns nye kulturhus, der var klar til indvielse den 20. januar 2004.

Den nu anerkendte og dengang upcoming kunstner Ditte Eilerskov og hendes bror Peter Eilerskov blev bestilt til at udsmykke foyeren – dette var muligt med støtte fra Nordjyske Bank. I foyeren ses også den kendte modedesigner Erik Mortensens tre guldfingerbøl som han i 1983, 1987 og 1994 blev tildelt for sin franske haute couture. Erik Mortensen blev født i Frederikshavn.

2004:
Vi skal markedsføre Frederikshavn som en spændende by med mange muligheder. Folk er begyndt at få øjnene op for, at der sker mange positive ting her i byen. Den positive energi skal udnyttes til fulde, så bosætningen i byen kan øges,” sagde Jesper Jul til NORDJYSKE den 3. januar 2004. Jesper Jul var netop startet som kulturhuschef i Det Musiske Hus. I 2007 stoppede han og flyttede til Grenaa, hvor han i dag er kulturhusleder i Pavillonen.

2007:
Jacob Dalsgaard tiltrådte som konstitueret kulturhuschef i 2007 og var administrativ leder af Det Musiske Hus sideløbende med opgaver i kommunens andre kulturhuse frem til 2009, hvorefter han arbejdede videre med kulturprojekter for kommunen frem til sin pension i 2013. Jacob var fortaler for en fusion af kultur- og eventinstitutionerne Arena Nord, Det Musiske Hus og Frederikshavn Event og var en af hovedkræfterne bag ansøgningen som regionalt spillested i 2009.

2006:
Den 9. juni 2006 vil gå over i historien som en af de mest farverige og bizarre koncertoplevelser i Det Musiske Hus. På scenen var Alice Cooper, rockveteran, præstesøn og golfekvilibrist, der trak fans fra teenage- til pensionistalderen. Mange i fuld krigsmaling som Alice Cooper, der havde medbragt både kiste, guillotine og ikke mindst sine største hits som ”School’s Out”og ”No More Mr. Nice Guy”.

2009: Regionalt Spillested
Det Musiske Hus bliver udpeget som Regionalt Spillested 2009–2013. Med stor politisk opbakning og lyst i til at tage udviklingen et skridt videre blev der med bævende hænder sendt en ansøgning af sted i vinteren 2008. Lykkeligvis blev den godt modtaget, og Det Musiske Hus havde dermed lavet en 4-årig aftale med Statens Kunstråd og Frederikshavn Kommune om at levere 70 koncerter årligt med høj kunstnerisk kvalitet og vigtighed og med både smallere og bredere rytmiske genrer. DMH er genudpeget for perioden 2013–2016, og opgaven som regionalt spillested har betydet en solid fundering som Vendsyssels ubetinget vigtigste musikhus.

2007:
I 2007 kom Kasper Bonde til Det Musiske Hus som arrangementsleder. Den 31-årige Bonde kom fra et job som sanglærer og musiker og har siden sin tiltræden i 2007 været kunstnerisk leder i Det Musiske Hus og siden fusionen med Arena Nord i 2010 musik- og programchef i den nye organisation. Kasper var sammen med Jacob Dalsgaard en hovedkraft bag udpegningen som regionalt spillested og er i dag en af hjørnestenene i udviklingsgruppen i Arena Nord sammen med direktør Per Malmberg og udviklingschef Søren Qvist.

2009: Musikskolen
Den kommunale Musikskole har alle årene været en vigtig del af Det Musiske Hus, da skolen har sin administration i huset og råder over nogle af landets bedste musikskolelokaler i sydfløjen. Thomas Albæk Jakobsen har siden 2009 været leder af musikskolen, og der er et godt samarbejde mellem Arena Nord og musikskolen omkring bl.a. koncerter og workshops.

2010:
Det Musiske Hus, Arena Nord og Frederikshavn Event fusionerer i 2010, og Per Malmberg, tidligere bestyrelsesformand i Arena Nord, tiltræder som direktør for den nye organisation under Fonden Arena Nord. Med samling af kultur- og eventkræfterne i byen og en trimning og udvikling af organisationen er Arena Nord i dag med sit brede udbud af store oplevelser en unik kultur og event organisation med høj kendskabsgrad og synlighed i Nordjylland.

2011:
26. februar 2011 stod Volbeat på scenen i Det Musiske Hus. I starten af 2011 droppede Volbeat de store arenaer og vendte tilbage til de mindste spillesteder. ”En klubtour som i de gode, gamle dage, hvor det hele var mere jomfrueligt,” sagde guitaristen Thomas Bredahl. Billetterne blev revet væk til et af de største navne i Det Musiske Hus gennem 10 år.

Links:
Det Musiske Hus
Det Musiske Hus på Facebook


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder