Årsmøde 2016 i Vordingborg

Gruppebillede_DLÅM16_fotoMadsOgstrupNielsen

Dansk Live afholdt i denne weekend sit årlige møde og generalforsamling for livearrangører i Danmark. Det overordnede tema for de tre dage i Vordingborg var talentudvikling og spillesteder og festivalers rolle i både at understøtte og udvikle talent.

Der var desuden fokus på spillesteder og festivalers store betydning,  lokalt såvel som nationalt. Et nyt udspil til visioner for Dansk Lives fremtidige arbejde blev præsenteret og drøftet, og indsatsområder kvalificeret.

Fremtidens musikformidling?
Torsdagens tema handlede om musikformidling og årsmødet blev indledt med besøg af to repræsentanter fra Danmarks Radio: Lars Skovgaard, programchef DR Koncerthus forklarede om myter og fakta om DRs ageren i spillestedsfeltet.
Christian Ottenheim, Kanalchef for DR Radio og Musik berettede om strategier for DRs musik prioriteringer – der er hverken seere eller lyttere til livestreaming af koncerter er DRs oplevelse og derfor er det ikke noget der kommer til at satse på. Christian Ottenheim løftede desuden en lille flig af en ny musikhandlingsplan for DR. Der arbejdes på at finde nye formater:

Vi har ikke knækket koden endnu og vi kender ikke svaret i et forandret mediebillede, og en ny digital virkelighed, men vi prøver os frem” afsluttede DRs kanalchef, med en opfordring om at bidrage med input til DR.

IMG_1444
Christian Ottenheim, Kanalchef DR Musik og Radio.

CPHLIVE er et nyere produktionsselskab som arbejder med engagerende livestreaming på sociale medier. De var dagens andet indslag og viste en koncert livestreaming af Duné, som fra go-pro kameraer, droner og almindelige takes streamede direkte til live-publikum. Budskabet var klart, livestreaming er ikke en erstatning med et ekstra oplevelse af koncerten. Fremtiden er Virtual Reality.

IMG_1404
Festival og spillestedsdeltagere.

Thy Music Collectives søde kollektivister rundede dagens program af med gode eksempler fra musikmiljøet i Thy, som har en levende scene og forsat bidrager med bands og musikere. Pt. tæller kollektivet omkring 50 bands og artister, som har gavn af at være en del af et fællesskab; kreativt, kunstnerisk og organisatorisk. Esben Halkier, Line Vognstrup og Anders Hvass fortalte om at støtte et lokalt miljø og om hvor de er på vej hen som et musikkollektiv der både forsøger at organisere sig og systematisere processer for at slippe for det administrative og kunne fokusere på det vigtigste: musikken.

IMG_1490
Thy Music Collective.

Talentudvikling
Fredag stod i talentudviklingens tegn med et indblik i fire cases fra liveverdens arbejde med talentudvikling og besøg af Kulturminister, Bertel Haarder.
Kulturministeren indledte med en opfordring til livearrangørerne: talent kommer af konsekvent træning og at øve sig 1000 gange. Danmark må gerne få en musikalsk udgave af Zlatan.

IMG_1729 IMG_1785 IMG_1813IMG_1853 IMG_1860 IMG_1913
Oplæg fra spillesteder og festivaler om talentudvikling.

Fra Dansk Lives side og de fire cases fra VEGA, Copenhell, Klaverfabrikken og Jelling Musikfestival er satsning på talent indlysende og i spillesteder og festivalers regi sker det indenfor et bredt spektre: VEGA fortalte om VEGA Talent hvorunder der hører satsninger som VEGAs Udvalgte og VEGAs new crush, med fokus på dansk og internationalt talentmasse og en ny mentor-ordning, som skal bidrage til at løfte nye udvalgte acts både kunstnerisk og PR-mæssigt. Klaverfabrikkens case handlede om at engagere unge i hele driften af et spillested og udfordringerne i at lade unge tage styringen.
Copenhell har formået at rykke en nichegenre ind i det danske musikliv og ud til et bredere publikum. Det er et længerevarende indsats – og vi mangler stadig at se den næste Volbeat succes, men dansk metal har fået en scene, som rækker ud over landets grænser fortalte Jeppe Nissen fra Copenhell. Jelling har i en årrække haft succes med projektet Quasar-rock, som giver unge musikere og bands vejledning og rådgivning af professionelle branchefolk – og dermed en vej til at spille på de store scener.

PET fortalte om trusselsbilledet efter Bataclan og terrorangrebet i Paris, lørdag. Årsmødet blev rundet af på fornemmeste vis, af den ungarnsk/tyske festivalleder for Lollapaloza Berlin – tidligere leder af den anerkendte og berømmede Sziget Festival i Ungarn, Fruzsina Szép som gav indblik i en ganske unik livshistorie og delte drømmene om et inspirerende og kærligt europæisk festivalfællesskab.

FOTO: Mads Ogstrup Nielsen.


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder