Rising Star – Kursusforløb i lydproduktion

13/05/2024 - 30/06/2024

Online/Roskilde

Rising Star – Kursusforløb i lydproduktion

Foto: Kim Matthäi Leland

Dansk Live og Roskilde Festival vil sammen udvikle og dele viden om koncertproduktion og sikre vækstlaget på området adgang til viden om koncertproduktion i stor skala. Det sker igennem et kursusforløb målrettet nye talenter inden for koncert- og lydproduktion. Målsætningen er at sikre, at vi fortsat har et højt kvalitetsniveau på lydproduktionen herhjemme og både frivillige på spillesteder og talenter på vej til at blive professionelle, som ønsker at lære opfordres til at ansøge om deltagelse.

BAGGRUND

Roskilde Festival har en størrelse og en stor erfaring med koncertproduktion som forpligtiger: Roskilde Festival ønsker at dele den viden og indsigt, som arbejdet med at optimere lydoplevelsen for publikum giver. Roskilde Festival samarbejder med den amerikanske højttalerproducent Meyer Sound og har indført rekruttering og uddannelse af festivalens eget tekniske crew. Det har givet store forbedringer i festivalens lydsystemer. Det er muligt på grund af en kontinuerlig udvikling og et stærkt blik for det kunstneriske, det teknologiske og i høj grad det sociale.

Dansk Live arbejder for at sikre medlemmerne de bedst mulige udviklingsmuligheder og ønsker med engagementet i dette forløb at sikre, at nye talenter inden for koncert- og lydproduktion hos de medlemmerne får mulighed for at opkvalificere sig med viden inden for lydproduktion i stor skala.

INDHOLD

Med udgangspunkt i ovenstående udbydes et kursusforløb i maj og juni 2024, som giver et unikt indblik i koncertproduktion, teoretisk viden om de fysiske parametre inden for lyd og højttalere og praktisk erfaring med opstilling og tuning af lydanlæg. Kursusforløbet gennemføres med onlineundervisning, undervisning i grupper og deltagelse i opsætningen og tuning af Roskilde Festivals højttaleranlæg. Fokus er på deling af viden og praksiserfaring.

MÅLGRUPPE

Forløbet er målrettet dig, der har en stor interesse for at lære nyt og blive klogere på, hvordan lyd fungerer, og hvordan man anvender viden om lydproduktion til at foretage kvalificerede valg i sin egen praksis.

Som forudsætning for at kunne deltage skal du have kendskab til lydproduktion og erfaring med koncerter fra enten et spillested, en øvelokaleforening eller lignende.

Du må gerne være begynder, men du skal have interesse i og prøvet at arbejde med lydproduktion før.

Diversitet er vigtigt for os, og vi arbejder aktivt for det. Vi ønsker at tiltrække alle – uanset køn, seksuel orientering eller etnicitet – alle har adgang.

Antallet af deltagere på kurset er 8-10 personer.

FORLØBET

Onlineundervisning                                                                  13. maj

Undervisning i Roskilde                                                           08. juni 10:30-17:30

Onlineundervisning                                                                  18. juni

Opsætning & Tuning                                                                28. juni, 29. juni, 30. juni

ØKONOMI

–       Selve kursusforløbet er gratis, men der er et tilmeldingsgebyr på 400 kr.

–       Udgifter til transport dækkes af deltagerne selv eller organisationen, du som deltager er tilknyttet

–       Der vil være forplejning i forbindelse med undervisning og praktik på festivalen

Deltagelse i kurset giver IKKE adgang til selve Roskilde Festival

Du ansøger om deltagelse ved at sende en kort mail, hvor du skriver lidt om dig selv til projektleder og lydkonsulent Morten Büchert på morten.buchert@roskilde-festival.dk. Du er også velkommen til at sende en kort video i stedet for en tekst. Vi skal høre fra dig senest d. 30. april.

Download kursusbeskrivelse