Afsked med en kulturminister

Uffe på pressemødet 121105

I den forgangne uge måtte vi tage afsked med Kulturminister Uffe Elbæk, efter blot 14 måneder på posten.

Hos Dansk Live var forventningerne til Uffe Elbæk tårnhøje, efter at han gik til valg på ‘Kulturens Marshallplan’ – en plan der blandt andet anbefalede et markant løft til rytmisk musik! Men desværre mundede løfterne ikke ud i nogen konkret opprioritering af livescenen og den efterfølgende musikhandlingsplan var en skuffelse.

Sekretariatschef, Jakob Brixvold i Information, 5. dec 2012:

»Vi var jo lykkelige, da han blev udnævnt som minister. Her fik vi virkelig en, der værdsatte vores område. Men der er reelt ikke sket den store forandring. Det var et skuffende resultat, og vi havde helt klart forventet mere af musikhandlingsplanen. Ikke mindst når man holder det sammen med, hvad ministeren havde sagt og lovet forinden«.

Til trods for den skuffende musikhandlings, nærede vi i Dansk Live stadig håb til en opprioritering af den rytmiske musik. Uffe var jo trods alt en minister, der så tingene fra en anden vinkel, forstod og interesserede sig for den rytmiske musik.

»Det har været forfriskende med en minister, der har anskuet tingene fra en anden side. Der var en mulighed for at komme en ny vej med kulturpolitikken, og måske var det lykkedes ham, hvis han var blevet siddende. Vi havde en minister, der kunne noget inden for det kunstnerisk udviklende felt i stedet for det kunstbevarende. Den side har jeg været begejstret for, og den ser jeg også gerne hos den kommende minister.« udtalte Jakob Brixvold i Information, 5. dec. 2012.

I Dansk Live ser vi frem til et godt samarbejde med den nyudnævnte Kulturminister, Marianne Jelved. Vi sætter vores lid til at hun, med sin store politiske pondus og erfaring, nu vil kunne realisere regeringsgrundlagets kulturafsnit, hvor den rytmiske musik for første gang nogensinde er nævnt, som et område der skal styrkes.

 

Links:
Jesper Nordahl i Update
Jesper Nordahl i Kulturen på NEWS (NB: kræver abonnement!)
Jakob Brixvold i Information


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder