Tønder Festivalen og Kulturværftet praler med…

Tønder-pral

Lørdag den 24. oktober uddelte Dansk Live for anden gang pralerøvsprisen. Modtagerne var Tønder festivalen for deres 4 + 4 samt Kulturvæftet i Helsingør for Knejpe Festivalen.

Pralerøvsprisen går til den, som har et state-of-the-art projekt de kan prale af. Årets vindere kan begge prale af publikumsudviklende tiltag, der udover at have givet publikum nye oplevelser også har tilført de respektive byer og kommuner nyt publikum.

 

Tønder Festivals 4+4

Tønder Festivalen har i år startet et nyt koncept, som de kalder 4+4 og går ud på at udvide festivalen med arrangementer, der rager ud over festivalens rammer. Ideen blev startet i et forsøg på at give de folk, som allerede sætter deres campingvogn op weekenden inden festivalen, en ekstra oplevelse samt en grund til at blive i byen i dagene op til festivalen. Omdrejningspunktet for oplevelserne var viden, historie og kultur i Tønder kommune og formålet har været at tilføre noget ekstra til både publikum og Tønder Kommune.

Så ledes kunne publikum i dagene op til festivalen, gå om bord i Tønders særegne natur og kultur med arrangementer der spændte lige fra kap kanoroning i Vidåen, over egnes gastronomi og besøg på slottet til middag hjemme hos en familie i Tønder kommune.

Læs mere om arrangementerne her:
www.tf.dk

 

Knejpe-pral_300px

Knejpe Festivalen

Kulturværftet i Helsingør har med Knejpe Festivalen sat fokus på både verdensmusik og byens mangfoldige historie fra dengang Helsingør var en af landets mest aktive søfartsbyer. Dengang summede byen – og måske især byens værtshuse – af liv, lir og eksotiske sprog.

Knejpe festivalen, som løb af stablen første gang i 2011, samarbejder med ca. 10 helsingoranske beværtninger/Knejper og tiltrækker årligt ca 2500-3000 publikummer. Knejpe Festival arrangeres og kurateres af Kulturværftet og sker i et samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer, – et samarbejde der udføres med tanke for publikumsudvikling og som åbner byen op gennem outreach strategier. I 2016 navigerer festivalen efter en tematisk kurs, som rettes mod den nordatlantiske havnemusik.

Festivalen indgår i flere tilbagevendende lokale partnerskaber, herunder samarbejder med lokale aktører som M/S Museet for Søfart, Helsingør Kommunes Hovedbibliotek samt Helsingør Bymuseum, der præsenterer foredrag og byvandringer med udgangspunkt i Helsingørs maritime fortællinger og historie. Festivalen går altid i land den første weekend i oktober, hvor der præsenteres over 60 koncerter på Helsingørs knejper og cafeer.

Læs mere om Knejpe Festivalen her:
www.knejpe-festival.dk

knejpe logo


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder