Ambitiøse frivillige skaber overskud på Stengade

Stengade logo

Trods hårde tider for landets spillesteder skaber Stengades frivillige overskud på bundlinjen.

De mere end 100 frivillige på Spillestedet Stengade i København har netop præsenteret et positivt resultat for 2011. Efter knap halvandet års drift viser regnskabet et overskud på 51.742 kroner, og spillestedet har nu en egenkapital på 420.999 kroner.

”Jeg tager i den grad hatten af for vores frivillige, som selv kører alt fra musikbooking og PR til bardrift og istandsættelse. Stengade har flere arrangementer og flere publikummer end nogensinde før. Så at vi stadig kan følge med, det er da nærmest et mirakel,” siger venue manager Aslak Balle Hansen, der siden Stengades comeback i 2010 har været leder for det brugerdrevne spillested.

Ifølge venue manageren har spillestedet på indre Nørrebro kørt med overskud siden åbningen i september 2010. Med plusset på bundlinjen for 2011 kan de frivillige nu tælle en egenkapital på over 400.000 kroner. Det kan være med til at sikre spillestedet mod konkurs, hvis strømmen mod forventning vender.

Forbedret lyd til publikum

Den positive udvikling har gjort det muligt for de frivillige at forbedre faciliteterne for publikum. Blandt andet har akustikken i koncertsalen fået et gevaldigt løft. De mere end 100 aktive på stedet drømmer dog om endnu flere forbedringer.

”Vi kan selvfølgelig godt mærke, at krisen ikke er ovre, og at vores økonomi er presset. Det trækker rigtig hårdt på de mennesker, der lægger deres liv og sjæl hernede. Men de er alligevel helt vildt ambitiøse og har masser af planer for, hvordan Stengade bliver et endnu federe sted at være både frivillig og publikum,” siger Aslak Balle Hansen.

Vil være kulturelt knudepunkt

En af visionerne er at skabe et kreativt projektværksted på husets 1. sal, hvor de 105 kvadratmeter i dagtimerne kan udnyttes til et café- og rådgivningsmiljø for sociale, kreative og kulturelle iværksættere. Ambitionen om at blive et knudepunkt for kulturlivet på indre og ydre Nørrebro ligger dog endnu et par år ud i fremtiden, erkender venue manageren:

”Det er klart, at der i takt med de mange gæster og arrangementer i huset opstår et større behov for ekstra frivillige hænder og en administration, der kan følge med den succes, vi skaber. Desuden har vi et hus, der langt fra er i perfekt stand, og der er stadig rigtig mange ting, vi mangler at udbedre,” forklarer Aslak Balle Hansen og henviser til, at drømmen om en projektcafé i første omgang kræver en gennemgribende istandsættelse af husets 1. sal.

En ny aftale for driften af Spillestedet Stengade 2013 – 2016 skal behandles i Kultur- og Fritidsudvalget i foråret 2012.

Læs mere om Stengade her.


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder