Ros fra Kulturministeren til Dansk Live’s medlemmer

SAMSUNG CSC

På Dansk Live’s Årsmøde, der i weekenden blev holdt i Svendborg,  stemte festivalerne og spillestederne Ane Thorø Nielsen (Studenterhus Aarhus), Anette Borg (Slagelse Musikhus) og Ida Bjørn Jensen (Huset-KBH) ind, som nye medlemmer af interesseorganisationens bestyrelse. Hele 10 nye medlemmer blev også optaget af generalforsamlingen, som bød velkommen til Copenhell, Gutter Island Garagerock Festival, MantziusLive, Grønnegades Kaserne, Kultur- & ErhvervsCenter Jammerbugt, Kulturkajen Docken, Shankara GatheringSpillestedet Hansted, Varde Open Air og Stenlille Festival. Det svarer til en medlemsfremgang i Dansk Live på over 10% på kun et år.

En sådan vækst i livemiljøet stemmer godt overens med budskaberne, da Kulturminister Marianne Jelved åbnede Årsmøde med en tale, hvor ministeren lagde stor vægt på det kulturelle foreningenslivs betydning, og det at civilsamfundet tager fat.

Jelved kvitterede for god dialog og tre fine møder, der indenfor det seneste har været afholdt mellem Dansk Live og Kulturministeriet, og uddybede dette med sin karakteristik af Dansk Live som repræsentant for det moderne foreningsdanmark, hvor der i ny kontekst skabes fællesskab og identitet – mellem kunstnere og publikum, mellem det offentlige og erhvervslivet, mellem individuelle frivillige og organisationer – og at civilsamfundet derved styrkes indefra gennem stort engagement.
Kulturministeren roste også livearrangørernes mange indsatser med publikumsudvikling, nye koncertformater og nye udtryksformer, og talte dernæst om ’Den Åbne Skole’ hvor Jelved mener spillesteder og festivaler kan spille en aktiv rolle.
I flere af årsmødets efterfølgende debatter, erklærede Dansk Live sig helt enig med Kulturministeren, og der blev udtrykt tilfreds over, at være på forkant med denne tænkning, gennem fx et igangværende pilotprojekt, med netop det formål, at kæde de oplevelser som festivaler og spillesteder leverer, sammen med folkeskolens musikundervisning.

Dansk Live sætter stor pris på det skudsmål Kulturministeren gav vores årsmøde med på vejen, ligesom der skal lyde en stor tak til landets festivaler og spillesteder for den store indsats der hver eneste dag leveres, for at skabe store koncertoplevelser for danskerne.


NyhedsbrevTidligere Nyheder