Pop-Pilot letter igen

Statens Kunstråd logo

Endnu engang får unge danske piger muligheden for at afprøve, hvordan det er at tænke, skrive og spille musik fra morgen til aften, når Pop-Pilot igen i år afholder en uges lejr i efterårsferien.

Pop-Pilot så dagens lys i 2012 i Horsens, som den første danske af sin slags nogensinde. Og nu kører den altså igen, denne gang i både Køge og Struer.

Lejrene i Køge og Struer  afvikles i samarbejde med de lokale musikskoler. På lejrene vil fem kvindelige musikere, der selv er en del af den etablerede branche, være tilknyttet som instruktører, hvis funktion i ugens løb, er at inspirere og engagere de unge deltagere.

 

Baggrund
Statens Kunstråds Musikudvalg har initieret Pop-Pilot og støtter det økonomisk. Med projektet ønsker Statens Kunstråds Musikudvalg, at udfordre den skæve kønsfordeling, der i dag eksisterer indenfor den rytmiske musik. Rapporten “Kønsbalancen i rytmisk musik” fra 2012 viste netop at der er en stor overrepræsentation af mænd i rytmisk musik.

Læs: Kønsbalancen er også skæv blandt livearrangørerne

Musikudvalget har udpeget ROSA til at afvikle musiklejrene. ROSA har fået 250.000 kr. til projektet i hhv. 2012 og 2013.

 

Læs mere om projektet på
kunst.dk
rosa.org


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder