På tur i festivallandet

M&M's festival tour

Margareta og Mette fra sekretariatet har været en tur rundt til en god flok af Dansk Live’s medlemsfestivaler, store såvel som små. 7 festivaler blev det til i alt.

”Ideen til touren fik vi først midt i juni, så vi nåede desværre ikke at besøge de festivaler, som ligger først på sommeren. Dem må vi have til gode til næste år, for vi skal da helt klart gentage succes’en!”, udtaler Margareta, ”Ja, da!”, supplerer Mette ivrigt, ”det har været både spændende og lærerigt at besøge de mange festivaler, og nu hvor efteråret sætter ind, glæder jeg mig personligt til at komme rundt på landets spillesteder for at skyde kampagnen ’Music Against Drugs’ i gang!”.

Festivaler er for fede, og det er et par imponerede sekretariatsmedarbejdere, der vender trætte, men oplevelsesrige, hjem fra turen: ”Jeg er især imponeret over den utrolige frivilligindsats, der bliver lagt på hver eneste af sommerens festivaler,” fortæller Mette, ”For eksempel har Grøn Koncert 650 frivillige med rundt på hele deres tour. De knokler fra tidlig morgen til sen nat for at få koncertpladsen op og ned igen på en dag i hver af de otte byer, de besøger.”, fortsætter Mette. ”De mindre, unge festivaler som Alive og Wonderfestiwall er også 100 % båret af kollektiv ildsjæl og en kæmpe kærlighed til musikken, der virkelig kan mærkes, når man besøger dem. På Samsø er der et helt netværk af mennesker, som afsætter al deres fritid og deres sommerferie til at lave festival. Der er bare så meget idealistånd i luften!”, supplerer Margareta. ”Men det gælder faktisk alle festivalerne. På trods af velsmurte produktionsapparater og mange års erfaring i bagagen, oser de store, ”gamle”, som Roskilde, Smukfest og Tønder, langt væk af personlighed og en ’det-er-lige-nu-og-lige-her-det-sker’-atmosfære. Jeg tror faktisk, det er det, som er så utroligt tiltrækkende ved festivaler – man føler virkelig, man lever i nuet der!”, afslutter Mette.

Til touren oprettede Margareta og Mette en blogside på Facebook: M&M’s festival tour med links og billeder fra festivalerne. Og trods beskedne 37 likes, nåede deres opslag, på den mest populære dag, ud til hele 797 personer! Og Tønder albummet alene er blevet set hele 350 gange!

Med alle de høstede erfaringer kom de også en tur i lokaltv (TV2 Bornholm), hvor de gav den som festivaleksperter! Se indslaget her.

 

Touren:
Roskilde Festival. 1.-8. juli
Samsø Festival, 18.-21. juli.
Grøn Koncert, Odense 20. juli
Danmarks Smukkeste Festival, 8.-12. august
Alive Festival, 17.-18. august
Tønder Festival, 23.-26. august
Wonderfestiwall, 23.-26.august

 

Cool facts:

 • • Roskilde Festival har ca. 32.000 frivillige under festivalen.
  • Samsø Festival er 100% frivilligdrevet. Formændene begynder at stille op tre uger inden festivalen åbner og bruger altså tre uger af deres ferie på at lave festival.
  • Grøn Koncert havde publikumsrekord i år med 191.000 publikummer.
  • På Danmarks Smukkeste Festival går der 2 kr. for hver eneste fadøl, der bliver drukket til et skoleprojekt i Den Dominikanske Republik.
  • Alive Festival havde publikumsrekord i år med alt udsolgt fredag.
  • Tønder Festival kørte for første gang med partoutarmbånd og fik besøg af deres protektor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.
  • Wonderfestiwall har deres helt egen øl; Wonder Beer. Og så har Pato Siebenhaar været fast homie på festivalen siden festivalens start i 2008.

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder