Orgi-E, Nabiha, & Bevica Fonden uddeler 200.000 kr til Dansk Lives medlemmer

volue

Suspekt-medlem Orgi-E og Nabiha skal sammen med Bevica Fonden og Volue – livemusik for alle uddele fondens Tilgængelighedspris til danske spillesteder og festivaler, der gør en særlig indsats for tilgængeligheden og er medlemmer af Dansk Live.

 

Tilgængelighedsprisen 2017 uddeles den 27. oktober i år. Dette sker i forbindelse med den nye musikkonference Live Music Summit, der finder sted i Den Sorte Diamant. I alt uddeles der hele 200.000 til spillesteder og festivaler.

 

Spillesteder og festivaler skal være uundværlige for os alle

De danske spillesteder og festivaler er storformidlere af dansk musik, hvilket kulturelt set gør dem uundværlige. Men de skal være uundværlige for os alle og der skal være et endnu mere mangfoldigt publikum, så vi ikke kun oplever hinanden i de kasser, genrer, normer som vi er vant til,” udtaler Orgi-E sig.

 

For Nabiha handler det om, at musikken samler på tværs: ”Musikken taler et universelt sprog der intet har at gøre med status, udseende eller mobilitet. Musikken samler mennesker om en fælles følelse der rækker udover hverdagen. Netop derfor skal alle have adgang til den.”

 

Manden med de usynlige hænder tager scenen

Den kritisk anerkendte elektroniske musiker Spejderrobot komponerer et værk specielt til prisuddelingen. Han slår sin intention med deltagelse fast med næstekærlighed:

”Tilgængelighed er en kærlig tanke på min næste: hvad nu, hvis det var mig? Det peger på et fælles vilkår, at tilværelsen er skrøbelig for os alle.” Spejderrobot er født uden hænder og er blandt andet kendt fra nummeret ”Tifingerfascisme” og albummet ”Manden med de usynlige hænder”.

 

Danserne Tora Balslev og Cath Borch, der er født med spasticisme, vil fortolke Spejderrobots kraftfulde, mystiske lydunivers.

 

Få et gratis forspring til tilmeldingen til Tilgængelighedsprisen

Volues ambitiøse indsats går udover uddelingen af de 200.000 kr. i forbindelse med Bevica Fondens Tilgængelighedspris. Dansk Lives 105 medlemmer er kaldt til workshop i praktisk tilgængelighed i prisvindende, underskønne omgivelser på Musholm ferie-sport-konference-center.

 

Her vil blandt andet X-factor-deltager og aktivist Sarah Glerup, prisvindende kørestols-skate-master og leder fra Roskilde Festival Jesper Holck, samt arkitekt Simon Philbert undervise i livemusik for alle.

 

Hele herligheden, inklusiv kost og logi, er gratis. Tilmeld jer her: http://www.tilmeld.dk/volueworkshop

 

Deltagelse i workshoppen giver et forspring på tilmeldingsskemaet og handleplansskabelonen til Tilgængelighedsprisen. Her besvarer vi medlemmers praktiske spørgsmål om netop deres spillested eller festival. Deadline for indsendelse af tilmeldingsskema og handleplansskabelon er 1. august. Få et smugkig på tilmeldingsprocessen, der er ukompliceret og foregår på maksimalt seks A4-sider, her: http://dansklive.dk/bevica-fondens-tilgaengelighedspris-2017/

 

Uddelingen af Bevica Fondens Tilgængelighedspris den 27. oktober vil foregå i Den Sorte Diamant i forbindelse med Live Music Summit. Læs mere om Volues arbejde for en livemusik for alle her: http://dansklive.dk/portfolio-view/volue/

 

Få et hurtigt overblik over Volues arbejde her: http://dansklive.dk/portfolio-view/volue/

 

Fakta:

Om Bevica Fonden & Volue:

Bevica Fonden og Volue arbejder for livemusik for alle. Vi forbedrer og sætter fokus på tilgængeligheden i livemusikken via blandt andet vores anbefalinger for god tilgængelighed for spillesteder og festivaler og uddelingen af Bevica Fondens Tilgængelighedspris. I år har prisen fået fordoblet præmiesummen til i alt 200.000, så vi kan honorere endnu flere initiativer for tilgængeligheden i musik. Volue består af Muskelsvindfonden, Roskilde Festival, Sammenslutningen af Unge Med Handicap, og Dansk Live, der også varetager projektledelsen.

 

Om Bevica Fonden:

Bevica Fonden er en erhvervsdrivende fond, der siden 1872 har arbejdet for at styrke det selvstændige og uafhængige liv for mennesker med bevægelseshandicap. Fonden uddeler en gang om året Bevica Fondens Tilgængelighedspris, der gives til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for mennesker med bevægelseshandicap.

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder