Musiklejr skal få flere piger i dansk rytmisk musik

Statens Kunstråd logo

Piger bag trommesættet eller guitaren er desværre stadig et sjældent syn i dansk rock og pop, men det vil Statens Kunstråds Musikudvalg gøre noget ved.

Derfor iværksætter musikudvalget nu et pilotprojekt, inspireret af det meget succesfulde svenske Popkollo, der har til formål at øge pigers glæde ved at spille og skabe musik. Siden 2003 har Popkollo arrangeret musiksommerlejre i Sverige for at give piger mellem 12 og 18 år mulighed for at spille og forfølge deres interesse for musik.

Musikudvalget har udpeget Dansk Rock Samråd – ROSA – til at afvikle en musiklejr for piger i den kommende efterårsferie. Underviserne vil være danske kvindelige musikere. ROSA har fået 250.000 kr. til projektet.

Musikudvalget ønsker med initiativet at være med til at starte en proces, der på sigt kan ændre den skæve kønsfordeling inden for den rytmiske musik. Der er en overrepræsentation af mænd inden for den rytmiske musikbranche, både hvad angår musikere, undervisere og beslutningstagere. Et faktum, som for nylig blev bekræftet i rapporten “Kønsbalancen i rytmisk musik”.

På baggrund af erfaringerne med pilotprojektet vil musikudvalget beslutte, hvordan man fremadrettet kan arbejde med en indsats for at forbedre kønsfordelingen i den danske musikbranche.

Læs mere om projektet på kunst.dk

 


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder