Sikkerheden er afgørende for at have et godt og trygt livekoncertmiljø. Dansk Live har derfor aktivt bidraget til justitsministeriet publikationen “Vejledning om sikkerhed ved udendørs musikarrangementer o.l.” Med vejledningen får arrangører af større musikarrangementer et værktøj, der kan bruges til at planlægge, tilrettelægge og gennemføre arrangementerne på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde.
Dansk Live har i samarbejde med SKAT og en række andre organisationer udarbejdet en vejledning, der skal gøre det nemmere at foretage korrekt indberetning af kunstneres honorar og andre administrative forhold ved livekoncerter. Med vejledningen ønsker Dansk Live at gøre det nemmere og mere overskueligt at foretage den korrekte indberetning.
Dansk Live har i samarbejde med VEGA, Roskilde Festival, RMC, en række lydteknikere samt forskere på DTU udviklet en fælles lydpolitik for branchen. Med vejledningen ønsker Dansk Live at sørge for sikre rammer for publikum og samtidig skabe de bedste betingelser for de gode koncertoplevelser.