Manifest fremtidens musikstøtte

Statens Kunstråd logo

40 udvalgte aktører fra alle dele af musiklivet, heriblandt vores egen formand Jesper Nordahl og sekretariatschef Jakob Brixvold, har sammen med Statens Kunstråds Musikudvalg formuleret et manifest med bud på den fremtidige statslige musikstøtte i lyset af digitaliseringen.

I løbet af to konferencedage 21. – 22. november i Odense mødtes 40 udvalgte musikaktører med Statens Kunstråds Musikudvalg under overskriften ’Kan vi gøre det bedre?’ Konferencen tog udgangspunkt i det digitale paradigmeskifte, som musiklivet befinder sig i.

På konferencen bidrog britiske, norske og danske musikforskere og –aktører til at belyse de nye hovedtendenser, hvor de traditionelle formidlingsstrukturer og pengestrømme er under forandring, og musiklivet i stigende grad udfolder sig i spontant opståede miljøer, initieret af nye uetablerede iværksættere.

Konferencen mundede ud i formuleringen af 10 punkter i et såkaldt manifest, som blev overdraget til en repræsentant for det nye musikudvalg, der tiltræder 1. januar 2014:

1. Bliv musikpolitisk katalysator
2. Hav blik for den store sammenhæng og vær verdensvendte
3. Forny støttefordelingen radikalt
4. Bidrag til at sikre mest mulig musik for midlerne
5. Prioriter pioneren – elsk entreprenøren
6. Tag chancer
7. Skab rammer for at musik kan udfoldes i mange rum
8. Sæt verden på musikkortet
9. Stræb efter øget kontakt og gensidig forståelse mellem ansøger, udvalg og sekretariat
10. Styrk innovationskraften i dansk musikliv

Se manifestet her

 

Kilde: kunst.dk


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder