Livemusikkens Nye Formand

pmb

Fredag aften i Tivoli sendte Dansk Live’s generalforsamling sin hidtidige formand godt afsted, med stående applaus for Jesper Nordahls 15 årige indsats som bestyrelsesmedlem, heraf de seneste fem år som formand. Formandsskiftet sker i forlængelse af Nordahls annoncering af sin exit på foreningens seminar i oktober sidste år.

Stærk, erfaren formand i spidsen for ny udvikling

Poul Martin Bonde fra Danmarks Smukkeste Festival, blev valgt af Dansk Live’s generalforsamling som ny formand uden modkandidater. Med sit utal af meritter fra den rytmiske musik mange positioner, har 55 årige Poul Martin Bonde et imponerende generalieblad fra alle tænkelige niveauer i musiklivets fødekæde. Bl.a. som musiker, producer, anmelder og journalist, sangskriver, manager og kunstnerkonsulent, repertoirechef, brancheunderviser, tourmanager, pladeselskabschef, selvstændig idémand og entreprenør, forfatter til musikbøger og musicals, festivaltalsmand og medlem af ledelsen på Danmarks Smukkeste

Festival. Se uddybende CV her

Såvel i Dansk Live’s bagland af festivaler og spillesteder, som i den øvrige musikbranche står der stor respekt om Poul Martin, som det forventes vil styrke livearrangørernes position, og tilføre interesseorganisationen ny retning og udvikling – såvel politisk, kunstnerisk og kommercielt.

pmb

I sin tale på Dansk Live’s generalforsamling sagde Poul Martin blandt andet:

Et fremadrettet og offensivt Dansk Live er, i mine øjne, både den stærke og kompetente forhandler overfor myndigheder og modparter – og samtidig den innovative brancheorganisation, der kan gå forrest, hvor det handler om at udvikle nye tiltag til gavn for fællesskabet. 

Samtidig må vi heller aldrig glemme, at være en organisation der rent faktisk tror på, at det der Live kan gøre en forskel. Både for det enkelte menneske – der i mødet med kulturen enten får et fristed eller muligheden for en ud-af-kroppen-sindet-bukserne oplevelse – og for samfundet, der udover at få bedre og gladere medborgere så også får både arbejdspladser, skat, moms og sammenhængskraft ud af det. 

Det lyder måske “Lige Lovlig Live”, som CV Jørgensen engang formulerede det – men helt ærligt, er det ikke det vi er her for?” 

Dansk Live står stærkt

Tidspunktet for formandsskiftet i Dansk Live er velvalgt. Siden den daværende spillestedsforening [spillesteder dk] valgte at opgradere sin organisatoriske og politiske styrke i januar 2008, er det på ganske kort tid lykkedes at placere brancheorganisationen særdeles centralt i det kulturpolitiske landskab, som måske dén mest markante, nyere musikfaglige organisation. Denne udvikling har undervejs ført til en vellykket fusion med festivalforeningen Festivaldanmark, ligesom sekretariatsdrift for Danske Koncert- og Kulturhuse nu også varetages fra samme kontor.

Som Dansk Live har festivalernes og spillestedernes interesseorganisation sikret livearrangørerne en styrket position, ved blandt andet at indgå omfattende rammeaftaler med alle de store bookingbureauer, for vilkårene hvorunder der præsenteres livemusik i Danmark. Det er desuden lykkedes at få branchedækkende aftaler på plads med Koda og Gramex, som både sikrer at koncertpræsentation sker på rimelige vilkår, i anerkendelse af den vigtige placering netop spillestederne og festivalerne har i musikkens fødekæde, og samtidig at sangskrivere og komponister får en fair betaling for offentlig fremførelse af deres værker. 

Samme periode har også givet flere kulturpolitiske imødekommelser til livemusikken. Over de seneste to kulturministerielle musikhandlingsplaner, er det gradvist lykkedes at få forøget bevillingen under den såkaldte ’spillestedslov’, lige så vel som lovformelige regler og praksisser på spillesteds- og festivalområdet nu tillempes den virkelighed der opereres i, til nytte for ikke kun arrangørerne men også de optrædende kunstnere – og publikum.

Dansk Live – og dermed koncertformidlernes position – er altså baseret på et stærkt fundament, som Poul Martin Bonde som nyvalgt formand nu får mulighed for at sikre endnu bedre, med hjælp fra hans store erfaringer og vide netværk i musikken og beslægtede brancher.

For yderligere information, interviewaftaler med Poul Martin Bonde mv, kontakt da venligst:

Sekretariatschef Jakob Brixvold
Email: jakob@dansklive.dk

Direkte tlf: 25142484

Fotokreditering: Thomas Vilhelm / www.thomasvilhelm.dk


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder