Livemusikken omsætter for milliarder

tabel

Livemusikken bidrager årligt med mere end 4,2 milliarder kroner ud af musikbranchens samlede økonomi på 7 milliarder kroner. Det viser nye tal, som Rambøll offentliggør i dag.

Musik spiller en vigtig rolle i mange danskeres liv. Samtidig spiller musikken også en vigtig økonomisk rolle i samfundet. Det dokumenterer en omfattende branchestatistik, som Rambøll har udarbejdet på vegne af IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og DMFF. Branchestatistikken, der i dag præsenteres på Folkemødet på Bornholm, slår fast, at dansk musik omsatte for 7 milliarder kroner sidste år. Det er en stigning på 9 % sammenlignet med 2012.

Skatteminister Morten Østergaard er glad for, at der kommer nye tal på bordet: “De kreative brancher er en vigtig del af fremtidens erhvervsliv. Og musikbranchen er et eksempel på, hvordan talenter, ny teknologi og globalt udsyn kan anvendes til at skabe vækst til gavn for brugere og samfund”.

Livemusik har i 2013 skabt en samlet omsætning på 4,2 milliarder. Heraf stammer halvdelen fra direkte relateret omsætning på eksempelvis mad og drikkevarer, mens billetomsætningen står for 1,7 mia.kr

Dansk Musikstatistik 2013 er en samlet opgørelse af musikkens omsætning på bruttoniveau. IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og DMFF har alle leveret datamateriale til Rambøll.

Læs pressemeddelelse her


Comment on this post

NyhedsbrevTidligere Nyheder